Even slikken

Het goede nieuws is dat we meer stemmen hebben gekregen dan in 2018. Het scheelt maar een 0,5%, maar toch. Bovendien was de opkomst bijna 4% lager. Dus dank voor jullie inzet bij de verkiezingen. We hebben ongelofelijk gesjouwd en gedaan om het gedachtengoed van D66 De Wolden onder de aandacht te brengen.
Maar de winst is naar Groen Links en Gemeentebelangen gegaan. Want daar zijn de twee zetels verlies van de VVD, wie had dat trouwens verwacht?, naar toe gegaan.

GB heeft nu 9 van de 19 zetels. Nog eentje en ze hebben de absolute meerderheid. Een partij waarvan lijsttrekker Gerrie Hempen zegt: ‘Ik heb niet zoveel met politiek’ en ‘Den Haag staat heel ver van me af’. Hoe naïef kun je zijn! Je doet als raadslid of wethouder aan politiek, je bent er onderdeel van, en je werkt als gemeente met geld dat voor 80% uit Den Haag komt.

Er is voor D66 werk aan de winkel. Willen we ons democratisch bestel overeind houden dan zal er hard gewerkt moeten worden om de ondermijnende krachten van het bestel, de mensen en partijen die roepen dat ‘ze’ maar doen in Den Haag, dat het een ‘nepparlement’ is en dat ‘Poetin een prachtvent is’, weerwoord te bieden. Ook in de gemeenteraad van De Wolden.