Eva Salomé

Beeld: Compleetinbeeld

Ik ben Eva Salomé uit Koekange. Ik ben geboren in Smilde en opgegroeid in Assen. Een geboren en getogen Drentse maar mijn familieroots liggen in de Randstad en in Zeeland. Dat is de rede waarom ik na mijn VWO in Assen bewust een studie in de Randstad heb gekozen. In Delft heb ik Bouwkunde gestudeerd richting Architectuur aan de Technische Universiteit. Na 20 jaar in de Randstad te hebben gewerkt en gewoond ben ik 4 jaar geleden teruggekeerd naar Drenthe samen met mijn man en twee jonge kinderen. De ruimte, het groen en de rust, zijn allemaal elementen die ik mijn opgroeiende kinderen graag wil meegeven en in de gemeente de Wolden zijn te vinden. In mijn vrije uren ben ik graag te vinden in de natuur, op het water als zeiler of als roeier of in het bos als wandelaar met mijn hond.

  • 44 jaar
  • Smilde
  • Koekange

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)


Mijn lievelingsplekken in de Wolden zijn het Echterzand en het Koekangerveldbos. De afwisseling tussen dichte bossen met vergezichten en vennetjes midden in het bos maakt het een betoverende plek. Het liefst kom ik op een moment dat bijna niemand hier is, heel vroeg of juist op het eind van de dag. Een rijkdom om zo plek in je nabije omgeving te hebben.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Een van de kwaliteiten van onze gemeente is ons bebouwde én onbebouwde landschap. De gemeente heeft mooie karakteristieke dorpen. Deze dorpen liggen in een prachtig landschap waarin de dicht begroeide bossen worden afgewisseld met open groene vlakten onderverdeeld door de houtwallen tussen de percelen. Het coulisselandschap, de dorpen en de oude boerenerven in het buitengebied zijn culturele waardevolle elementen hetgeen deze omgeving karakteristiek en uniek maakt. In mij ogen moeten we met grote zorgvuldigheid deze Drentse culturele omgeving behandelen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Ik denk dat de grootste uitdaging voor de gemeente is, het behalen van de klimaat-, en energiedoelen van de gemeente. De komende jaren wordt onder andere ingezet op energiebesparing en het individueel aardgasvrij worden. In 2030 wil de gemeente 70% van de energievraag duurzaam opwekken. Het behalen van de energiedoelen is een hele belangrijke en grote uitdaging.