Tim van Wegberg

Beeld: Marlies Wessels

Inmiddels woon ik alweer ruim 9 jaar in Abcoude, met mijn vrouw en ons zoontje van 4 maanden. Wat een geluk heeft hij om in deze omgeving op te groeien. Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag en hoewel ik de stad een warm hart blijf toedragen, hebben we hier echt wel onze plek gevonden.

  • 40 jaar
  • Abcoude

In het dagelijks leven verbind ik als IT’er de techniek met de mensen, in mijn vrije tijd maak ik ons huis slim om zuiniger met energie om te springen. De energietransitie is de grootste uitdaging van de 21e eeuw en raakt ons op alle vlakken. Dat vraagt om gericht beleid van de overheid, om de voortrekkers aan te moedigen, maar ook om uiteindelijk ieder huishouden, ongeacht de situatie, mee te nemen.


Een ander, onderbelicht punt is digitale infrastructuur. De Ronde Venen blijft achter t.o.v. omliggende gemeenten met verglazing van de dorpskernen, terwijl goede digitale infrastructuur thuiswerken bevordert en daarmee óók positieve invloed heeft op de leefomgeving.Mijn sterke punten zijn dat ik overzicht kan houden over complexe systemen en  Analytisch kan denken, zonder de menselijke kant uit het oog te verliezen.

Wat wens je de inwoners van De Ronde Venen de komende jaren toe?

Wat wens je de inwoners van De Ronde Venen de komende jaren toe?
Behoud van de mooie omgeving die we hebben, zonder onze ogen te sluiten voor de noodzakelijke veranderingen.

Welke zaken wil je in de raad als eerste oppakken, om dat te bereiken?

Het afvalbrengstation in Abcoude vaker en langer openstellen. Op drukke dagen staat er met gemak een rij van een half uur. Wie de moeite neemt zijn afval te scheiden en weg te brengen, zou met open armen ontvangen moeten worden.

Wat is je lievelingsplek in De Ronde Venen?

Het paadje tussen het fort naar de Witte Dame. Vanaf daar heb je het mooiste uitzicht op Abcoude.