Paul Witteveen

Beeld: Marlies Wessels

Paul woont in Abcoude.

  • 70 jaar
  • Abcoude

Sinds 1983 ben ik woonachtig in Abcoude, samen met mijn vrouw. Onze drie kinderen zijn al lang het huis uit. Ik ben sinds 1980 advocaat in Amsterdam, de langste tijd bij Van Doorne en sinds 2016 bij het kantoor van Paul Boontje.
 
Steeds veel aan sport (hockey, tennis) gedaan, sinds enkele jaren fanatiek golf. Ook ben ik liefhebber van het culture leven, met hier in Abcoude o.a. Abar en Kunst in de Kamer.
Verder ben ik op dit moment o.a. actief in de Werkgroep Zonne-energie van Energiek Abcoude/Ronde Venen. Sinds tientallen jaren ben ik lid van D66.

Wat wens je de inwoners van De Ronde Venen de komende jaren toe?

Een prettige woon-en leefomgeving, met gepaste en gevarieerde voorzieningen voor jong en oud, ook op het gebied van cultuur en ook met ruimte voor ondernemers. Maar ook met een bestuur waar ruimte bestaat voor wezenlijke burgerparticipatie. 

Welke zaken wil je in de raad als eerste oppakken, om dat te bereiken?

Zorgen voor een infrastructuur waarin de woningbehoefte van diverse categorieën burgers (jongeren, ouderen, alleenstaanden) snel kan worden verbeterd.         

Wat is je lievelingsplek in De Ronde Venen?

Het Gein, bij de molen Delphine (die Piet Mondriaan zo vaak heeft geschilderd), want een prachtig doorkijkje naar beide kanten op het riviertje en het schilderachtig landschap, waar de natuur nog steeds dichtbij is.