Gert Jochems

Beeld: Marlies Wessels

Ik ben geboren in 1964 en vader van Gert (2000) en Bram (2010). Ik woon landelijk en met veel ruimte in de polder tussen Mijdrecht en Amstelhoek. Daar houd ik ook verschillende bijzondere dieren en, als hobby, zet ik me in voor het behoud van specifieke vissoorten die door de verdroging in Midden en Zuid Amerika ernstig bedreigd zijn. Mijn overige hobby’s bestaan uit componeren, politiek, en zoals dat zo mooi heet “governance”, ofwel worden besluiten op eerlijke, ethische en feitelijke gronden gemaakt.

  • 60 jaar
  • Mijdrecht

Ik ben ooit begonnen als beleggingsanalist, waarna ik doorgroeide tot ik bestuurder was van een bank, waarna ik bij de Autoriteit Financiële Markten structuur en vorm heb gegeven aan het toezicht op de financiële markten. Mijn werk bestaat nu uit het vervullen van een aantal toezichthoudende functies (waaronder een thuiszorginstelling en de stichting die opkomt voor de belangen van de zg “woekerpolishouders” en in de financiële sector) en ik ben eigenaar van een consultancy onderneming die innoverende financiële ondersteund en een consultancy firma die ideeën en mensen samenbrengt om tot een succesvol concept te komen.

Wat wens je de inwoners van De Ronde Venen de komende jaren toe?

De inwoners van De Ronde Venen moeten kunnen blijven genieten van de fijne plek die onze gemeente is. Om dat voor elkaar te krijgen zullen belangrijke besluiten moeten worden genomen: hoe gaan we bouwen zonder ons karakter te verliezen en hoe zorgen we ervoor dat de voorzieningen voor oud en jong (en alles wat daartussen zit) zo kunnen zijn, dat we met trots in onze gemeente vertoeven. Mijn sterke wens voor de inwoners en de ondernemers is dat, als we over een aantal jaren terugkijken, dat we met zijn allen kunnen zeggen: “het was goed en het is beter geworden”.

Welke zaken wil je in de raad als eerste oppakken, om dat te bereiken?

Ik kijk er naar uit om namens D66 in de Raad plaats te gaan nemen. Voor de inwoners uit Amstelhoek en de Hoef wil ik graag dat er direct geluidmetingen worden opgezet om de overlast van Schiphol vast te leggen zodat we gefundeerd kunnen inzetten op vermindering van die overlast. Ik wil dat er voor alle ouderen en eenzamen een goede plek is om samen te komen. Voor de woningzoekenden gaan we bouwen, maar wel op zo’n manier dat het karakter van de gemeente landelijk blijft en de woningen betaalbaar. Zonnepanelen moeten voor iedereen zodanig ter beschikking komen dat de lusten direct genoten kunnen worden en de lasten gering zijn. Met wat creativiteit kan de gemeente daar een ondersteunende rol in spelen. Voor het platteland en de boeren: een eerlijke en gezonde toekomst. En, voor iedereen, we moeten goed en veilig bereikbaar zijn, met de fiets, met ov en met de auto.

Wat is je lievelingsplek in De Ronde Venen?

Ook voor mij geldt, dat De Ronde Venen een fijne plek is om te leven. Of dat nu een terrasje in Abcoude is of een wandeling door de polder. En toch is mijn lievelingsplek mijn eigen huis. Zoals zovelen geniet ik van de natuur en het gemak van de winkels en de goede bereikbaarheid. Mijn doel is daarom gelijk aan het doel van alle inwoners van De Ronde Venen: fijn blijven wonen.