Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 28 januari 2017

Dag van de privacy

Vandaag is de dag van de privacy. Tweede Kamerlid Kees Verhoeven geeft u een aantal tips om uw privacy te waarborgen. En wat doet D66 om uw privacy te waarborgen? U leest het hier! 

 

 

Wat kunt u doen? 5 tips!

  • Gaat u online shoppen, bankieren of mailen? Controleer altijd of in de adresbalk https en niet http staat. Uw gegevens zijn dan versleuteld en zo weet u zeker dat u veilig gegevens kunt versturen, bijvoorbeeld naar webwinkels, bij telebankieren, webmail of wanneer u internetapplicaties gebruikt.
  • Wordt u zzp’er? Denk goed na welke privégegevens u opgeeft aan de Kamer van Koophandel en of u toestemming wilt geven om deze gegevens te delen met commerciële partijen. Privégegevens die eenmaal bij de KvK en in het Handelsregister staan, zijn voor iedereen in te zien en blijven de rest van uw leven daar staan.
  • Geef niet zomaar een kopie van uw paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of identiteitsnummer aan een ander. Een werkgever of een bank mag ernaar vragen, maar voor de sportclub of een telefoonabonnement bent u niet verplicht een kopie te geven.
  • Gebruik een adblocker, bijvoorbeeld ‘Privacy Badger’. Daarmee kunt u advertenties blokkeren en voorkomt u dat bedrijven alles wat u online doet kunnen volgen. Hiermee beschermt u uzelf ook meteen tegen malvertising, advertenties die worden gebruikt om te hacken.
  • Geef uw recht op privacy een stem! Stem 15 maart D66!

Wat doet D66 om uw privacy te waarborgen?

  • D66 wil een slot op het kadaster zodat persoonlijke informatie over huizenbezitters niet meer zomaar voor iedereen is in te zien.
  • D66 wil privé-informatie van zzp’ers afschermen, zodat die gegevens niet langer bij de Kamer van Koophandel zijn in te zien. Wij vinden dat zzp’ers  het recht moeten hebben om hun woonadres en telefoonnummer in het Handelsregister af te schermen en een speciaal BTW nummer krijgen dat niet gekoppeld is aan privé-informatie. En als u zich als zzp’er hebt uitgeschreven, zouden uw privégegevens niet voor de rest van uw leven in een bestand van de KvK moeten staan.
  • D66 wil geen datasleepnetten door de overheid. Automatische kentekenregistratie, hacken door politie, een databank met reisinformatie, inlichtingendiensten die kabelcommunicatie willen aftappen en het bewaren van bel en internetgegevens van alle Nederlanders: de overheid verzamelt steeds meer data over ons als Nederlanders, ook wanneer iemand geen verdachte is van een misdrijf. D66 vindt dat een inbreuk op onze vrije samenleving.
  • D66 wil een zorgplicht voor internetreuzen. Aanbieders van digitale diensten verzamelen heel veel informatie over ons waar wij als gebruikers van die diensten geen weet van hebben. Daarom vinden wij het belangrijk dat internetreuzen als Facebook en Google inzicht geven in wat waarvoor en hoe verzameld wordt en wat gebruikers kunnen doen als zij dat niet willen.
  • D66 wil betere privacybescherming door gemeenten. Er zijn teveel datalekken bij gemeenten, websites zijn vaak niet goed beveiligd en inwoners weten onvoldoende wat hun rechten zijn en hoe gemeenten hun persoonlijke informatie beveiligen. Persoonlijke informatie van inwoners moet bij alle gemeenten in veilige handen zijn.

Meer weten? Kijk op www.d66.nl/privacy en of lees ons verkiezingsprogramma.