Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 16 juni 2016

D66 wil betere afhandeling aardbevingsschade

D66-Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven wil dat aardbevingsschade aan woningen en gebouwen in het Groningen-gasveld beter wordt afgehandeld. D66 wil dat het Centrum Veilig Wonen (CVW) onafhankelijker wordt en daarom onder de National Coördinator Groningen wordt geplaatst.

De afhandeling van aardbevingsschade gebeurt nu nog onder toezicht van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). “Het is vervelend genoeg als er een scheur in je huis zit door de aardbevingen. Het is belangrijk dat de schade goed wordt afgehandeld en zo snel mogelijk wordt hersteld. Dan is het beter als het CVW achteraf verantwoording aflegt in plaats van vooraf toestemming vraagt aan de NAM”, zegt Van Veldhoven.

Duidelijkheid over erfgoed
Door een onafhankelijkere CVW wordt de afstand tussen de NAM en het CVW groter en kan het CVW beter zijn eigen afwegingen maken. Ook leidt dit tot meer transparantie. “Het cultureel erfgoed is van grote waarde voor Nederland. Als mooie oude monumentale gebouwen door aardbevingsschade zouden moeten verdwijnen, dan komen ze nooit meer terug. Dat wil D66 niet. Gegevens over hoe groot de schade aan rijksmonumenten d precies is, willen de NAM en het CVW niet delen. Ik roep daarom minister Kamp op om hier achter aan te gaan, zodat de gegevens boven water komen”, meent Van Veldhoven.

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48