Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 18 juli 2014

D66 treurt om slachtoffers MH17 en leeft mee met nabestaanden

D66 is geschokt door het grote aantal doden als gevolg van de ramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines. Heel veel Nederlanders treuren om de dood van een familielid, vriend, buurman, buurvrouw of collega.

D66-leider Alexander Pechtold: “Onze gedachten zijn bij de nabestaanden van de slachtoffers. Deze ramp is een internationale tragedie, waarbij Nederland extra zwaar is getroffen. Het is van groot belang dat onafhankelijk onderzoek kan plaatsvinden op de rampplek om precies te kunnen achterhalen wat er gebeurd is.”

Nu de definitieve lijst met namen van slachtoffers bekendgemaakt is, constateren wij met verslagenheid dat een aantal van onze vrienden er deel van uit maakt. Helaas is Pim de Kuijer één van hen. Hij was kandidaat voor de Tweede Kamer in 2012 en bestuurslid van de aan D66-gelieerde stichting Internationaal Democratisch Initiatief (IDI). “Het is onbegrijpelijk dat een talentvolle en gepassioneerde strijder voor democratie en mensenrechten zo wreed uit ons midden is gerukt.’ zegt partijvoorzitter Fleur Graeper. ‘D66 heeft te kort van zijn denkkracht en dadendrang mogen proeven. Onze deelneming gaat uit naar zijn familie en vele vrienden.”

Lees het In memoriam van Pim de Kuijer door Lousewies van der Laan of teken het condoleanceregister.

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48