Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 19 april 2016

D66 scherpt privacy in jeugdwet aan

D66-Tweede Kamerlid Vera Bergkamp maakt zich zorgen over de privacy van jongeren die met de jeugdzorg te maken krijgen. Vandaag werd een aantal voorstellen van haar aangenomen in de Tweede Kamer.

Bergkamp: “Jongeren hoeven zich zo minder zorgen te maken over wie wat van ze weet of te weten kan komen, zonder dat het enig doel dient. Op iedere website van gemeenten moet komen te staan hoe er wordt omgegaan met dossiers en gegevens van jongeren inzake hun privacy en het medisch beroepsgeheim. Ik ga de staatssecretaris hier scherp op houden.”

Minder onnodige informatie doorspelen

Bergkamp: “Daarnaast wordt het aantal gegevens dat gemeenten mogen opvragen beperkt: vaak zijn medewerkers niet op de hoogte wat ze wel en niet mogen gebruiken en wordt er teveel informatie doorgegeven als ambtenaren van de gemeente dat opvragen. Ook wordt er nu een alternatief gezocht voor het vermelden van een diagnose bij de gegevens op een factuur. De uitvoering en uitwerking van de jeugdwet wat betreft privacy blijft een punt van zorg, ik blijf hier de komende tijd zeer scherp op.”

Zie de bijlagen voor het amendement van D66 en de VVD en de motie van D66 samen met de PvdA.

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48