Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Over de locatie

Historie congreslocatie

In 1931 opende burgemeester Frans van Lanschot het eerste, geheel overdekte veemarktcomplex van Nederland: de Bossche Veemarkt. De architectuur vermengde de stijl van de expressionistische Amsterdamse School met die van het traditionalisme. Het indrukwekkende gebouw is zo bijzonder, dat het mei 2001 op de lijst met rijksmonumenten is geplaatst. Waar eens via handjeklap koeien en kalveren van eigenaar verwisselden, komen nu mensen bijeen om kennis en kunde uit te wisselen. Zo ook D66 tijdens Congres 100 in 2014.

Meer informatie over de historie van deze bijzondere locatie vind je op de website van 1931.

Virtuele rondleiding congreslocatie

Ben je vooraf al nieuwsgierig naar de congreslocatie? Op de website van 1931 kun je een virtuele wandeling maken door het pand. 

Rolstoeltoegankelijk

Zowel het gebouw van 1931 als de directe omgeving is volledig rolstoeltoegankelijk.

OV & parkeren

Per openbaar vervoer

1931 bevindt zich op ongeveer 10 minuten loopafstand van Centraal Station ‟s-Hertogenbosch. Je moet daarbij de stationsuitgang Paleiskwartier/Brabanthallen gebruiken en het bord “Brabanthallen” volgen. Na ongeveer 9 minuten zie je op het kruispunt de toren van 1931 Congrescentrum Brabanthallen. Onderaan deze toren bevindt zich de hoofdentree van 1931. Op de dag zelf zie je ook voldoende D66-vlaggen voor de locatie. Plan je reis via 9292.nl.

Per auto

1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch is per auto goed te bereiken. De locatie ligt op ongeveer een uur rijden van Apeldoorn, Amsterdam, Den Haag, Bergen op Zoom, Venlo, Roermond, Rotterdam en Antwerpen.

Parkeren

1931 beschikt over voldoende parkeergelegenheid. 1931 beschikt over 4 elektrische oplaadpunten voor je auto of fiets. Wanneer je aan komt rijden over het parkeerterrein vind je de laadpalen na de toren aan de linkerkant.

Let op: bij 1931 is het niet mogelijk om met contant geld af te rekenen. 1931 is een pin-only locatie.

Maak van het congres een weekendje weg

De stad Den Bosch staat bekend om haar gemoedelijkheid, gastvrijheid en bourgondische cultuur. In het historische centrum voelt iedereen zich welkom. Kunst- en cultuurliefhebbers bezoeken (één van) de diverse musea en exposities. Bourgondiërs kiezen voor de knusse cafés, hippe koffietentjes en heerlijke restaurants. En shopliefhebbers gaan naar de kleinere boetiekjes, conceptstores, pop-up stores en andere eigentijdse winkels.

Alle reden om van het congres een weekendje weg te maken. Meer informatie over de stad, de bezienswaardigheden en hotelovernachtingen vind je op de website van 1931.

Laatst gewijzigd op 29 november 2018