Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Lid Geschillencollege

Er zijn drie vacatures voor lid Geschillencollege. Drie leden van het College zitten aan het einde van hun eerste termijn.

Wie kan zich kandideren?

Leden die stemgerechtigd zijn en minimaal een half jaar lid zijn, kunnen zich kandideren via het kandidaatstellingsformulier. Kandideren kan tot uiterlijk maandag 21 oktober, 14:00 uur. Leden die korter dan een half jaar lid zijn, kunnen tot uiterlijk twee dagen vóór sluiting van de kandidaatstellingstermijn dispensatie aanvragen bij het Landelijk Bestuur via bestuur@d66.nl.

Over het college

Leden en partijorganen kunnen een beroep doen op het Geschillencollege als hun rechtspositie door een partijorgaan geschaad wordt. Het Geschillencollege komt in wisselende samenstelling bijeen om een bindende uitspraak te doen. De frequentie is afhankelijk van het aantal beroepen.

Over de functie: Lid

Na het instellen van een beroep wordt op korte termijn een kamer bijeengeroepen. Een lid van het Geschillencollege is hierin flexibel en bereid om tijd in zijn/haar agenda beschikbaar te maken.

Een lid van het Geschillencollege:

  • heeft bij voorkeur een juridische achtergrond;
  • heeft politieke sensitiviteit;
  • is besluitvaardig;
  • beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • weet snel tot de kern door te dringen;
  • beschikt over een goed analytisch vermogen.

Voor meer informatie over de vacature en/of werkwijze kunt u contact opnemen met het Geschillencollege via 070-3566066 of een mail sturen aan geschillencollege@d66.nl.

Laatst gewijzigd op 18 september 2019