Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Vacatures voor Besturen & Commissies Congres 110

Tijdens Congres 110 worden verschillende functionarissen verkozen. Er zijn vacatures voor de Landelijke Verkiezingscommissie, de Besluitvormingscommissie en het Geschillencollege. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de vacatures.

Leden die minimaal een half jaar lid en stemgerechtigd zijn kunnen zich kandideren. Wil je je kandideren? Dat kan via het digitale kandidaatstellingsformulier. Je kunt je kandideren van maandag 26 augustus tot maandag 21 oktober, 14:00 uur. Je kunt hier het kandidaatstellingsformulier vinden:

Kandidaatstellingsformulier Congres 110

Vacatures

Lid Landelijke Verkiezingscommissie (LVC)
Er zijn drie vacatures voor lid van de Landelijke Verkiezingscommissie.

Lid Besluitvormingscommissie (BVC)
Er zijn drie vacature voor lid van de Besluitvormingscommissie.

Lid Geschillencollege (GC)
Er zijn drie vacatures voor lid van het Geschillencollege.

Verkiezingen tijdens het congres

De verkiezingen op Congres 110 zijn schriftelijk. Bij binnenkomst ontvangen alle stemgerechtigde leden een stembiljet. Tot aan de lunch kan er gestemd worden. De stembussen vind je bij de ingang van de plenaire zaal. Na de sluiting van de stembus houdt de Landelijke Verkiezingscommissie een zitting en stelt zij de uitslag vast.

Er zijn in totaal negen vacatures te vervullen. Na de opening van het congres heeft iedere kandidaat de gelegenheid om zich te presenteren. Meer informatie over de kandidaten kun je te zijner tijd vinden in het kandidatenoverzicht in de digitale congreskrant.

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met de Landelijke Verkiezingscommissie.

Laatst gewijzigd op 18 september 2019