Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Vacatures voor Besturen & Commissies Congres 109

Tijdens Congres 109 worden verschillende functionarissen verkozen. Er zijn vacatures voor het Landelijk Bestuur, de Landelijke Verkiezingscommissie, de Besluitvormingscommissie en de Financiële Commissie. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de vacatures.

Leden die minimaal een half jaar lid en stemgerechtigd zijn kunnen zich kandideren. Wilt u zich kandideren? Dat kan via het digitale kandidaatstellingsformulier. U kunt zich kandideren van maandag 14 januari tot maandag 18 februari, 14:00 uur. U kunt hier het kandidaatstellingsformulier vinden:

Kandidaatstellingsformulier Congres 109

Ondersteuningsverklaringen

Kandidaten voor Landelijke Bestuursfuncties dienen bij hun kandidaatstelling minimaal 50 ondersteuningsverklaringen van stemgerechtigde leden toe te voegen. Hiervoor kan onderstaand modelformulier gebruikt worden.

Modelformulier ondersteuningsverklaringen kandidaat Landelijk Bestuur

Vacatures

Politiek Secretaris Landelijk Bestuur
Er is een vacature voor Politiek Secretaris Landelijk Bestuur.

Lid Landelijke Verkiezingscommissie (LVC)
Er zijn vijf vacatures voor lid van de Landelijke Verkiezingscommissie.

Lid Besluitvormingscommissie (BVC)
Er is één vacature voor lid van de Besluitvormingscommissie.

Lid Financiële Commissie (FC)
Er zijn drie vacatures voor lid van de Financiële Commissie.

Verkiezingen tijdens het congres

De verkiezingen op Congres 109 zijn schriftelijk. Bij binnenkomst ontvangen alle stemgerechtigde leden een stembiljet. Tot aan de lunch kan er gestemd worden. De stembussen vindt u bij de ingang van de plenaire zaal. Na de sluiting van de stembus houdt de Landelijke Verkiezingscommissie een zitting en stelt zij de uitslag vast.

Er zijn in totaal tien vacatures te vervullen. Na de opening van het congres heeft iedere kandidaat de gelegenheid om zich te presenteren. Meer informatie over de kandidaten kunt u te zijner tijd vinden in het kandidatenoverzicht in de digitale congreskrant.

Heeft u vragen over de procedure? Neem dan contact op met de Landelijke Verkiezingscommissie.

 

Laatst gewijzigd op 14 januari 2019