Volg jouw D66-thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en ontvang de laatste updates op basis van jouw interesses.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Mijn D66 Congres

Iedere D66’er heeft een eigen reden om het congres te bezoeken. Sommigen komen er om mee te besluiten over de koers van de partij, terwijl anderen het congres bezoeken om andere leden te ontmoeten. Je kunt je congres dus zo inrichten hoe jij het wilt. Sommige D66’ers deelden hun congresbeleving.

 Liang de Beer, afdeling Leiden, 30 jaar

“Het congres werkt voor mij als een katalysator om vage plannen die in mijn hoofd zitten concreet te maken. Zo stelde ik twee jaar geleden op een nieuwe ledenbijeenkomst de vraag waarom er zo weinig vrouwen waren. Dat balletje is gaan rollen, op het congres spraken diverse leden mij aan en zo werd het een beetje ‘mijn onderwerp’. Nu ben ik onder andere bestuurslid van het Els Borst Netwerk. Zo snel kan het gaan. Je weet dus wat voor leuke mensen je gaat ontmoeten en wat hier uit voortkomt!”

Floris Huizenga, afdeling Groningen, 21 jaar

“Voor mij was het congres mijn eerste activiteit als D66’er. Het meemaken van het congres heeft veel indrukken achtergelaten. Gelijk zit je er middenin. Het democratische aspect viel mij erg op. Als nieuw lid kon ik meteen meestemmen over welke richting de partij opgaat. Daarnaast ontmoet je erg veel nieuwe en al bekende mensen. Een goede manier om dichtbij de politiek te komen!”

Elene Walgenbach, afdeling Rotterdam, 26 jaar

“Voor mij is het D66-congres het moment waarop ik andere leden weer zie en spreek. Het is fijn om daar bij te kunnen praten en te ontmoeten. Niet alleen persoonlijk, maar juist ook over de koers van de partij. Zo scherpt een congres ook mijn eigen politieke mening.”

 

Paul Breitbarth, afdeling Den Haag, 36 jaar

“Vaak heb ik als D66-politicus eerst een woordvoerdersoverleg met een van de Kamerleden, daarna drink ik veel koffie in de wandelgangen om bij te praten met partijgenoten over wat er speelt in gemeenten in Zuid-Holland en andere provincies. In de plenaire zaal luister ik naar de speeches (en zachtjes becommentarieer ik ze met gelijkgestemde partijgenoten 😉 ). Uiteraard drink ik een of meer biertjes na afloop.”

Lusanne Bouwmans, afdeling Nijmegen, 29 jaar

“Van ieder congres maakt onze afdeling een soort uitje. Het ‘samen’ debatteren en stemmen over moties en amendementen in de plenaire zaal is daarbij vaste prik. Immers, je bent een democraat of je bent het niet! Daarna gaat ieder zijn of haar eigen weg. Tijdens de inhoudelijke sessies word ik graag bijgepraat over de voor mij relevante thema’s. De afgelopen periode stond voor mij als campagneleider van Nijmegen (TK17 en GR18) in het teken van de verkiezingen. Het is geweldig om samen met collega’s uit het hele land acties te delen en plannetjes te smeden. En veel goede ideeën ontstaan vaak traditiegetrouw na afloop bij de borrel!”

Laatst gewijzigd op 29 januari 2019

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid