D66 Castricum komt met kandidatenlijst en programma

Met een geslaagde proef-indiening bij de gemeente is de kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14,15 en 16 maart definitief.

Eerder werd Harold Ebels al als lijsttrekker verkozen. Na hem nemen de bekende gezichten Mariska El Ouni (nr. 2) en Ivor Balke (nr. 3) de hoogste plaatsen op de lijst in. Mariska  El Ouni is de huidige fractievoorzitter. Zij is de D66-woordvoerder voor onder andere het sociaal domein (Wmo, jeugdzorg, Participatiewet) en voor onderwijs. Ivor Balke heeft veel ervaring als raads- en als commissielid. Hij houdt zich bezig met milieu, duurzaamheid, Schiphol en ook met strandzaken.

De 22-jarige student technische bestuurskunde Jamie Shalders, zorgt op plek vier van de lijst, voor het spreekwoordelijke ‘nieuwe elan’. Hij is ook actief in de Jonge Democraten en popelt om de jongeren in de gemeente een stem te geven.
Bert Roodhof, bekend van zijn puntige politieke columns, bezet plek vijf. Hij barst van de ambitie om te knokken voor de sociale volkshuisvesting.

Frits Roskam is een nieuweling in Castricum, maar niet binnen D66. Hij was namens de democraten eerder commissielid in zijn vorige woonplaats Uitgeest. Roskam wil met trots getypeerd worden als een ‘klimaat-drammer’. Hij staat op plek zes.

Op de zevende plaats staat Divera Borsboom die in Castricum al als raadslid benoemd was in de periode 2014-2018 en betrokkenheid heeft gehouden bij onderwerpen als zorg en welzijn.
Rutger de Groot is in de afgelopen jaren actief geweest in het bewonersplatform Zanderij-Noord en werd vorig jaar weloverwogen lid van D66. Hij staat op plek acht.
Marcel Steeman, oud-wethouder en vier jaar geleden nog aanvoerder van de lijst, maar inmiddels lid van Provinciale Staten, bezet plek vijftien als ‘lijstduwer’.

Harold Ebels is zeer content met zijn team: “een mooie mix van ervaren raadsleden, jeugdige talent en frisse nieuwkomers”. De lijsttrekker vervolgt: “op 18 januari zullen onze leden het verkiezingsprogramma vaststellen. Wonen, duurzaamheid, zorg en onderwijs zullen de belangrijkste onderwerpen zijn. Met een mooie kandidatenlijst èn een sterk programma is D66 helemaal klaar voor de verkiezingen!”