Capelse jongerenraad en de gemeenteraad bouwen bruggen tijdens de bijeenkomst

Afgelopen maandag hadden de Capelse jongerenraad en de gemeente een bijeenkomst met als doel elkaar beter te leren kennen en hun behoeften met elkaar te bespreken. Het hoofddoel was om een betere relatie op te bouwen en de communicatie tussen de jongerenraad en de gemeenteraad te verbeteren. Iedereen heeft zijn verwachtingen en wensen met betrekking tot de samenwerking kunnen bespreken.

De bijeenkomst begon met een kennismaking tussen de jongerenraad en de gemeente. De jongerenraad, bestaande uit Capelse jongeren tussen 12 en 25 jaar oud die zich inzetten voor de belangen van de jongeren in de gemeente. Ze geven gevraagd en on gevraagd advies over onderwerpen die jongeren aangaan, zoals huisvestiging, sportfaciliteiten en het milieu.
De jongerenraad stelde zich voor en vertelde over hun bezigheden en toekomstplannen. 
Het was ook een mooie kans voor de aanwezige raadsleden om vragen te stellen om de jongerenraad beter te leren kennen. Maar ook de raadsleden gaven inzicht in hun dagelijkse bezigheden.

Het tweede deel van de avond deden werd er samen een simulatiespel gespeeld. Waarin alle aanwezigen werden verdeeld in twee fracties die hun eigen voorstel moesten verzinnen. Met de voorstellen op zak gingen beide fracties een raadsvergadering na doen. 

Het was een mooie avond waar nieuwe inzichten gecreëerd werden.