Werkbezoek fractie aan buitenplaats Reuversweerd

Op dinsdag 31 mei jongsleden bracht de fractie van D66 samen met andere een werkbezoek aan buitenplaats Reuversweerd. Deze buitenplaats bevindt zich op een rivierduin aan de IJssel, in de kronkelwaarden van de Cortenoever.

”Een inspirerend en indrukwekkend bezoek. Schoonheid, stilte en harmonie zullen hier samen komen.”

Merijn van As – fractievoorzitter D66 Brummen -Eerbeek


Op uitnodiging van de eigenaar van Reuversweerd bezochten wij de buitenplaats. Sinds 2017 wordt de historische Buitenplaats in Cortenoever zorgvuldig en ingrijpend gerevitaliseerd. De restauratie van het hoofdhuis en de boerderij naderen de eindfase. Tijdens het bezoek kregen we aanvullende informatie over de voortgang van het project als een rondleiding op het terrein en het hoofdgebouw.

Reuversweerd is van grote cultuurhistorische waarde voor Cortenoever en de gemeente Brummen. De buitenplaats kent twee rijksmonumenten. Daarnaast loopt er een aanvraag voor negen gemeentelijke monumenten, onder meer voor de oranjerie, de tuinmanswoning en de ankerschuur.

Komend jaar start ook de verdere revitalisatie van park en bos. Het amoveren van de agrarische bedrijfsgebouwen, herstel van het landschappelijke park, de ecologische inpassing in het natura-2000 gebied en de duurzame energievoorziening zijn onze belangrijkste opgaven voor de komende jaren.

We vonden het een zeer inspirerend werkbezoek. Als D66 zullen we de verdere ruimtelijke ontwikkeling van de buitenplaats blijven volgen.


Beeld: D66 Brummen