Ingrid Timmer

Beeld: D66

Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven maakte Ingrid Timmer in 2006 de overstap naar het onderwijs . Zij heeft bij verschillende scholen voor de klas gestaan als docent. Dit deed Ingrid zowel in het basis-, middelbaar als het voortgezet onderwijs. Vervolgens is Ingrid aan de slag gegaan als coördinator om vervolgens door te groeien naar leidinggevende en bestuurder in de onderwijsbranche.

  • 43 jaar
  • Zutphen

Voordat Timmer als wethouder in de gemeente Brummen begon was zij opleidingsmanager bij het Graafschap College voor de opleidingsgroep Gebouwde Omgeving. Hier vallen alle opleidingen binnen de bouw, installatietechniek en hout & meubel onder.
Naast haar werk is zij sinds 2011 politiek actief geworden voor D66 in de gemeente Zutphen. De eerste jaren was dit in de rol van steunfractielid en campagnecoördinator. Sinds 2014 nam zij zitting in de raad en was zij fractievoorzitter namens D66 tot zij werd benaderd voor het wethouderschap in de gemeente Brummen.

“Ik ben een open enthousiaste, spontane vrouw, getrouwd en moeder van 5 kinderen. Ik ben een aanpakker en optimist met vertrouwen. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben betrokken. Ik kan goed relativeren en hou ervan als er gelachen wordt. Ik ben constant op zoek naar mogelijkheden en verbeteringen en stel me graag open voor feedback. Ik geloof in tweede kansen en dat er voor iedereen een plek en mogelijkheid moet zijn om mee te kunnen doen in onze maatschappij. Onderwijs is daarvoor een zeer belangrijke basis. Geloof en vertrouwen in de ander ook! Mijn motto: ‘alleen ga je misschien harder, samen kom je verder’ en ‘Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg’.”