Henk Pragt

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Oud-lid van provinciale staten

  • Odoorn

Ik vind het belangrijk dat we in een wereld leven waar het prettig wonen is en we respect voor elkaar hebben. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn maar laten we wel het fatsoen opbrengen om naar elkaar te luisteren. Tevens vind ik het erg belangrijk dat iedereen mee kan doen en vind ik het onacceptabel dat er honderden duizenden mensen in Nederland in armoede moeten leven. Op verschillende terreinen maak ik mij sterk voor deze mensen en probeer ik ze te helpen.

Kun je je voorstellen?

Ik woon samen met mijn partner Jankie met veel plezier in Odoorn en ben opgegroeid in Emmer-Compascuum. Ik ben werkzaam als ZZP-er met mijn eigen administratie- en advieskantoor. Hiervoor heb ik een accountantsopleiding afgerond.

Welke kansen zie je voor de gemeente?

Inrichten van toekomstbestendig en duurzaam sportpark Odoorn met zowel mogelijkheden om te tennissen maar ook de peddel sport te introduceren in Odoorn.
Verder, de armoede in Borger Odoorn naar nul brengen en de aanpak laaggeletterdheid verder intensiveren. En ik wil graag een veilige gemeente waar het voor eenieder goed wonen is.

Wat vind je de mooiste plek in de gemeente?

Er zijn vele mooie plekken in Borger-Odoorn en het is dus moeilijk kiezen, vooral omdat de diversiteit zo groot is. De heide, bossen, dorpen en hunebedden zijn allemaal schitterend, maar ook de weidsheid en leegte van het veengebied vind ik schitterend.