Arnold van der Holst

Beeld: Arnold van der Holst

fractie-assistent

  • Exloo

Een belangrijke persoonlijke drijfveer is dat ik me graag inzet voor mijn omgeving. Ik ben geen klager, ga niet zitten reageren op allerlei sociale media. Ik steek veel liever de handen uit de mouwen om zelf iets aan een probleem te doen en iets te veranderen. Het glas is bij mij altijd half vol, ik denk in kansen.

Kun je je voorstellen?

Ik ben opgegroeid in Wassenaar met uitzicht op de duinen. Hier is denk ik mijn voorliefde voor de natuur ontstaan. Samen met mijn vrouw Imca woon ik met veel plezier in Exloo, we hebben bewust voor deze omgeving gekozen vanwege de mooie natuur.

Beroepshalve ben ik managementadviseur bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen. Met de vele deskundige collega’s van deze afdeling organiseren we examens en toetsen in Nederland (o.a. staatsexamens). Mijn rol hierin is voornamelijk gericht op planning en control van de afdeling.

Welke kansen zie je voor de gemeente?

Er staan de komende jaren flinke dossiers op de agenda van deze gemeente, denk aan de komst van omgevingswet – ondanks deze wet wederom is uitgesteld – waarin participatie goed gestalte moet gaan krijgen, en ook de energietransitie, waarvoor eigenlijk hetzelfde
geldt, met name dat ook iedereen mee kan doen.

Wat vind je de mooiste plek in de gemeente?

Met de hardloopgroep Run4Fun uit Exloo kom ik op veel mooie plekken, en ik ken nog lang niet alle ‘paadjes’. Mooie plekken vind ik het Molenveld en het schapenpark. Poolshoogte is ook heel bijzonder en geeft een mooi uitzicht over het gebied.