Albert Trip

Beeld: eigen archief

oud-wethouder

  • Nieuw-Buinen

Iedere inwoner van Borger-Odoorn doet ertoe! Blijf eraan bijdragen dat iedereen de kans krijgt om mee te doen. Op school, in een baan, bij de club, in het dorpshuis, …

Kun je je voorstellen?

Ik ben in 1959 geboren in Nieuw-Buinen. Na mijn studie wiskunde/statistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik jaren voor Philips gewerkt, eerst in Eindhoven en daarna in Stadskanaal. Daarom ben ik via een tussenstop in Borger weer teruggekeerd naar Nieuw-Buinen. En daar heb ik nooit spijt van gehad.

Na Philips heb ik bij Douwe Egberts Joure en het Universitair Medisch Centrum Groningen gewerkt. En toen ik pas als ZZP’er was begonnen, kreeg ik de kans om als wethouder in het dagelijks bestuur van de gemeente de D66-idealen te helpen realiseren.

Welke kansen zie je voor de gemeente?

Borger-Odoorn is een prachtige gemeente. Het is er fijn leven en veel dingen zijn goed geregeld. Natuurlijk moet er nog veel gebeuren, maar we staan er goed voor, ook financieel. D66 heeft laten zien verantwoordelijkheid te kunnen en willen nemen. Met nieuwe mensen is dat niet anders

Wat vind je de mooiste plek in de gemeente?

Er zijn zoveel mooie plekken. Het open gebied in het Veenkoloniale deel, de bossen en heide op de Hondsrug, de 25 stuk voor stuk karakteristieke dorpen. Als behoorlijk fanatiek fietser kan ik op heel veel plekken genieten (hoewel ik in die open Veenkoloniën wel liever de wind in de rug heb).