Roel Reedijk

Beeld: Fotolux Zaltbommel

Roel Reedijk (2000) is sinds 2018 actief bij de fractie van D66 Maasdriel. Vanaf september 2019 is hij in functie als burgercommissielid bij de commissie Ruimte. Sinds 2021 is Roel het vaste commissielid samen met fractievoorzitter Tom van Engelen.

  • 23 jaar
  • Aalst (Zaltbommel)
  • Hurwenen

Toen ik in 2018 voor een schoolopdracht in aanraking kwam met D66 was ik direct verkocht. Politiek voeren voor middel van de dialoog, zoeken naar kansen in plaats van bedreigingen en bouwen aan een duurzame toekomst. Dat was de club waar ik bij wilde horen.

Op mijn studie Bestuurskunde aan Avans Hogeschool leer ik de theorie over hoe de gemeente werkt. Als burgercommissielid pas ik die kennis toe om bij te dragen aan een mooier Maasdriel.

Die kennis en ervaringen wil ik de komende vier jaar gaan gebruiken als gemeenteraadslid om te werken aan een duurzamere en goed bestuurde gemeente waar de stem van jongeren direct in de politiek aanwezig is.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Hurnse Kil

Niets is zo fijn als na een drukke week de voordeur achter je dichtgooien en binnen een kwartier in een prachtig natuurgebied te zijn. Als inwoner van Hurwenen geniet ik regelmatig van dat heerlijke privilege. Als kind groeide ik op aan de dijk en later was ik op warme zomeravonden vaak aan de Waal te vinden met vrienden. Dit gevoel van rust en vrijheid, dat alleen natuurgebieden als de Kil kunnen bieden, is iets dat we moeten koesteren.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De Bommelerwaard is van oudsher een agrarisch gebied. Maar de economie waarin we leven biedt hier steeds minder ruimte voor. De gemeente moet de kans pakken om in te spelen op deze ontwikkeling door juist aan de kennis- en industriesector meer ruimte te bieden.

Veel jongeren vertrekken na het afronden van hun opleiding uit de Bommelerwaard. Voor de gemeente zie ik hier een uitdaging in om het Bommelerwaardse talent binnenshuis te houden. Door in te zetten op het creëren en behouden van banen voor alle opleidingsniveaus houden we wonen in de Bommelerwaard aantrekkelijk.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer ruimte voor circulaire landbouw
  • Meer aandacht voor de jongeren in de gemeente
  • Meer transparantie in het gemeentelijke bestuur