D66 Bodegraven-Reeuwijk kiest Elly de Vries tot lijsttrekker

De leden van D66 Groene Hart, waaronder de gemeentes Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop en Kaag en Braassem vallen, kozen op zaterdag 26 juni de lijsttrekkers waarmee zij op weg gaan naar de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Voor Bodegraven-Reeuwijk werd de zittende fractievoorzitter gekozen als lijsttrekker: Elly de Vries.
Elly: “D66 staat inmiddels goed op de kaart in onze gemeente. We hebben vanuit de oppositie veel gedaan en bereikt. Het wordt tijd dat D66, landelijk nu de tweede partij, ook in onze gemeente een grotere rol gaat spelen.
Er gebeurt veel in onze gemeente. We hebben te  maken met enorme problemen in de jeugdzorg, waar D66 toch echt een ander, zorgzamer en praktischer geluid wil laten horen. De duurzaamheid opgave van onze gemeente loopt ernstig achter, door gebrek aan initiatief van het huidige college. Daar wil ik graag wat aan gaan doen.” Betekent dat, dat D66 graag in het college wil? “Ja! Het wordt echt tijd voor een progressievere gemeente, mét een D66 wethouder.”
D66 blijft zich inzetten op de 3 belangrijkste pilaren: Goed onderwijs, duurzaamheid en meer inspraak en transparantie. “Ook in dat laatste onderscheiden we ons echt van andere partijen. We blijven ook als we in het college zitten in gesprek met de inwoners en de andere partijen. De huidige manier om vanuit een overmachtige coalitie besluiten door te duwen is niet onze stijl.”
Over de grootste uitdaging in de gemeente op dit moment, het schrijnende tekort op de begroting:  “Die 160 miljoen schuld is een blok aan ons been. Wij gaan er voor zorgen dat dit niet verder oploopt door slimmer te combineren en scherpe keuzes te maken. Uiteindelijk willen we van zo veel mogelijk van deze schuld af zonder extra lastenverzwaring voor de inwoners! We kunnen veel dingen anders doen, bijvoorbeeld door slimmer inzetten van de huizen van Alles, waardoor kosten veel beter in de hand gehouden kunnen worden.
Op de vraag waarom Elly nog een termijn wil gaan doen antwoordt zij “Ik ben nog niet klaar. We zijn als nieuwe partij 7 jaar geleden begonnen in de raad. We hebben veel ervaring opgedaan en de lokale partij versterkt met slimme en goed geïnformeerde mensen en hebben echt hele goede  ideeën voor de toekomst van onze gemeente . Ik wil de gelegenheid niet missen om die in de praktijk te brengen.”