Jaap Arens

Jaap Arens - Beeld: Jaap Arens

Jaap Arens

  • 68 jaar
  • Bodegraven

Ik ben Jaap Arens. Getrouwd. Drie zonen. Van oorsprong jurist. Werkzaam als strategisch adviseur bij de Belastingdienst. 
 
De drive om mijn handen uit de mouwen te steken en de wereld een stukje mooier te maken is feitelijk te danken aan mijn zonen. Je wilt nu eenmaal 
het beste voor je kinderen. En je wilt ze waarden meegeven zoals zorg goed voor de natuur en geef wat terug aan de maatschappij. 
 
Zo ben ik eertijds actief geworden in het bestuur van de scouting waarbij ik mijn eerste ervaringen had met de politiek. En van het een komt het andere. 
 
Namens D66 ben ik lid geweest van de fractie van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Deze ervaring tezamen met mijn bijdragen aan de gemeentelijk politiek neem ik graag mee naar deze nieuwe periode. Ik ben een realist. Links progressief liberaal. Vraagstukken binnen het Sociaal Domein maar ook woningbouw of energietransitie voor onze inwoners van onze gemeente vragen om duurzame oplossingen. 
 
Dat kan alleen vanuit een vertrouwen op anderen. Door focus te houden op de hoofdlijnen van onze D66 waarden wil ik op basis van argumenten komen tot oplossingen die een breed draagvlak hebben. Ik zeg maar altijd: ‘Beleid maak je niet alleen achter je bureau’! En dat met een glimlach!