Friso Le Poole

Beeld: Heijn Struben

Fractieondersteuning en kandidaat-raadslid

  • 18 jaar
  • Bloemendaal
  • Bloemendaal
  • Hij/hem

“Ik ben als minderjarige lid geworden van D66. Ik heb namelijk altijd al een grote interesse gehad in de politiek en ik voel me het meest thuis bij D66. Ik hou veel van debatteren en retorica. Binnen de lokale campagne ben ik vooral bezig geweest met de jeugd te overtuigen om te stemmen, onder andere via sociale media.”

“Hoewel ik met voorkeursstemmen ben gekozen bij de raadsverkiezingen van 2022, kan ik pas een plek in de raad innemen als ik 18 ben en er een plek in de D66-fractie vrij komt. Dan wil ik mij vooral inzetten voor het klimaat, het duinbehoud en de burger-participatie met een nadruk op jongeren. Dit vind ik belangrijk, omdat het gaat over wat we over houden voor de volgende generatie.”

In september 2023 is hij toegetreden tot het bestuur van D66 Noord-Holland in de functie van bestuurslid campagne.

Voor de tweede kamer-verkiezingen van 2023 heeft hij vanuit het landelijk bureau gewerkt aan het coördineren van de straatcampagne.

Functies
dagelijks leven: student technische informatica aan de TU Delft

Huidige functie(s) binnen D66: fractieadviseur D66 Bloemendaal, Bestuurslid Campagne D66 Noord Holland, lid campagneteam Bloemendaal, i.h.b. sociale media, actief in Samen.EU. Voorzitter werkgroep Digitalisering en Automatisering Jonge Democraten.

Voormalig functie(s) binnen D66:
Campagnecoördinator landelijk bureau TK 2023
Bestuurslid Politiek en Profilering Jonge Democraten Amsterdam.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Kopje van Bloemendaal