Dorus Daris opnieuw lijsttrekker D66 Bladel

Huidig D66 fractievoorzitter Dorus Daris is door de leden van D66 Bladel unaniem voorgedragen als lijsttrekker voor de verkiezingen in maart 2022. Het is de tweede keer dat Daris lijsttrekker is voor D66 dat in 2018 voor het eerst meedeed aan de verkiezingen in Bladel en toen één zetel wist te winnen. 

Ervaring

In het dagelijks leven is Daris Quality Manager bij Air Liquide. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen, waarvan de jongste geboren is in afgelopen raadsperiode. Voor Daris raadslid werd heeft hij in het verenigingsleven ervaring opgedaan met maatschappelijke thema’s. Zo was hij voorzitter van Jongeren Stichting Vessem, bestuurslid van TV Eresloch en commissielid in de gemeente Eersel.

Verkiezingen 2022

D66 mikt komende verkiezingen nadrukkelijk op een plaats in de coalitie. Daris hierover: “Nadat in 2018 D66 voor het eerst meedeed in de gemeente Bladel en één zetel pakte bij de verkiezingen, wil ik dit succes graag uitbreiden naar een tweede, of derde zetel om de weg te plaveien naar deelname aan de coalitie in een volgende periode.”
De komende tijd zal er gewerkt worden aan een inhoudelijk verkiezingsprogramma. De belangrijkste thema’s volgens Daris: “Inhoudelijk liggen er in Bladel een aantal grote keuzes voor die de komende jaren beslecht gaan worden. Hierin valt in eerste instantie te denken aan een versnelling van de energiestrategie, maar ook de landbouw transitie, overgang naar fijnmazig openbaar vervoer in de Kempen en de herinrichting van de N284 zijn belangrijke thema’s. Ook grote projecten als Den Herd, de Groene Long, Kempenland, het centrum van Hapert en de Egyptische Poort zullen de komende tijd hun weerslag krijgen in de gemeentefinanciën.”

Dorus Daris

Dorus Daris - Beeld: D66 Bladel

D66 Bladel is ook nog op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor het gemeentebestuur van Bladel. De inschrijving voor de overige plekken op de kieslijst opent in september. Informatie hierover is te vinden op de website: www.bladel.d66.nl.