‘Graag een mooier, duurzamer en gezonder Beverwijk’

Ik ben vanaf de middelbare school al geïnteresseerd in politiek. Het politieke nieuws nationaal maar zeker ook internationaal ­volg ik sindsdien op de voet. De reden dat ik echt actief in de politiek werd was het opkomend populisme en de dringende wens om daaraan weerstand te bieden: daarom werd ik in 2014 lid van D66, de partij waarop ik al jarenlang stemde.

Als advocaat ben ik gewend om mijn stel­lingen met feiten te onderbouwen. Leugens aanvoeren als alternatieven voor feiten is ‘not done’. Het is voor een jurist de natuur­lijke manier van denken en doen. D66 is de partij die daarbij het beste aansluit.

Met Maartje van Vliet, die tot voor kort D66 raadslid was, ging ik op enig moment mee naar de fractievergaderingen. Ik vond de mensen direct prettig. Er werd stevig gediscussieerd, ook ik werd onmiddellijk om mijn mening gevraagd. En het was gewoon gezellig. Wat mij opviel was de optimistische grondhouding en het belang dat D66’ers hechten aan integriteit, openheid en inhoud. Niet praten als je niets te zeggen hebt, of als het niets toevoegt. Alleen iets zeggen als het er toe doet, als je er echt voor gaat omdat het belangrijk is.

Als vanzelf raakte ik meer betrokken. Dat leidde tot steunfractielidmaatschappen in twee raadsperiodes. Na Maartje’s vertrek werd ik actief raadslid. Ik vind het heel leuk om met eigen ideeën en overtuigingen een bijdrage te leveren. Het geeft ook veel voldoening te zien dat de inzet van D66 een duidelijk waarneembaar effect heeft op (de toekomst van) Beverwijk.

De combinatie van het raadswerk met mijn meer dan fulltime werk in de advocatuur is een uitdaging Mijn vrije tijd slinkt zien­ derogen. Bovendien heb ik het gevoel dat ik meer ‘slijt’ dan ooit. Hoe dan ook, ik heb het graag over voor een leuker, gezonder, mooier en duurzamer Beverwijk. Nu en zeker voor toekomstige generaties en ‘because we don’t have planet B’.