Hanneke Struijk-Cramer

Beeld: Jurriaan Struijk

Ik ben in 1974 geboren in Amsterdam en opgegroeid in België en woon vanaf mijn 18e in Nederland en sinds 2006 in Baarn. En hier wil ik nooit meer weg! Ik ben getrouwd met Jurriaan (een Soesterknol) en samen hebben we een dochter, Caroline.

Ik ben zelfstandig ondernemer en werk voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als implementatiemanager Open Overheid. Ik probeer ervoor te zorgen dat de overheid transparanter en toegankelijker wordt. Een onderwerp dat me maatschappelijk erg aanspreekt.

In 2016 las ik ergens dat veel mensen een mening hebben over de politiek en politici, maar bijna niemand iets doet in de politiek. Ik voelde me aangesproken en ging direct naar de site van D66. Daar stond de volgende tekst: ‘Wie zwijgt, stemt toe. Wie opstaat, bouwt mee. Stop het populisme. Steun het optimisme. Nu is het moment. Word lid.’ Dat deed ik. En dan word je al gauw benaderd door de lokale afdeling en rol je de gemeentepolitiek in. De afgelopen 4 jaar ben ik dan ook met veel enthousiasme steunfractielid geweest.

De komende periode wil ik als fractievoorzitter en raadslid werken aan een groen, duurzaam, inclusief en bruisend Baarn.