Sharyn Cooper

Beeld: Jurriaan Struijk

Wat is je leeftijd? 54 jaar.
Waar ben je geboren? In Damascus, Maryland (een klein dorp vlakbij Washington, D.C.)
Hoe lang woon je in Baarn? Met wie? Ik woon hier sinds eind 2020 met mijn partner die zelf een geboren en getogen Baarnaar is.
Waarom ben je in Baarn komen wonen? Tijdens een bezoek aan mijn schoonmoeder stuitten we op ons huis dat te koop stond. We werden op één slag verliefd op het huis, maar ook op het historische karakter van het dorp en de groene omgeving. Het was wel met pijn in mijn hart dat ik afscheid heb genomen van mijn geliefde stad Den Haag. Ik heb daar, weliswaar met 2 onderbrekingen in Wenen en Almaty, vanaf 1994 tot eind 2020 gewoond. En in Den Haag zijn ook mijn inmiddels 3 volwassen kinderen opgegroeid.
Wat voor opleiding heb jij? Ik heb journalistiek en Duits aan de Boston University gestudeerd.
Beschrijf in het kort jouw werkervaring. Sinds mijn studietijd ben ik werkzaam op het gebied van communicatie, eerst in de VS en nu werk ik al meer dan 15 jaar als webredacteur bij de gemeente Den Haag.
Waarom ben je lid van D66? Ik heb voor D66 gekozen vanwege de open en progressieve insteek en vooral het grote belang dat deze partij hecht aan het onderwijs.
Beschrijf in het kort jouw politieke ervaring. Sinds 2009 ben ik lid van D66 en ik heb lokaal meegedaan aan verschillende verkiezingscampagnes, zowel in Den Haag als nu ook in Baarn.
Beschrijf in het kort jouw maatschappelijke betrokkenheid. Bestuurslid van STET The English Theatre, voorzitter van de Culturele Commissie van LJG Den Haag en secretaris van D66 Baarn
Wat is jouw vurigste wens voor Baarn? Een groene, gezellige en autovrije Brink. Een plek die een echte blikvanger voor ons mooie dorp moet worden.