Recreatie en toerisme

Recreatie en toerisme is belangrijk voor de economie van Apeldoorn. Maar teveel toerisme op specifieke locaties bedreigt de waarde van die locaties. Radio Kootwijk is uniek en mag geen Giethoorn worden.

Ruimte voor kamperen, ecotoerisme en cultuurtoerisme

D66 wil meer ruimte voor kamperen in en rond de stad met een kleine stadscamping voor tenten, veilige camperplaatsen en kampeermogelijkheden bij de dorpen. Apeldoorn leent zich prima als basis voor ecotoerisme en voor wandel- en fiets/mountainbikevakanties, onder meer via de vele mooie klompenpaden rond stad en dorpen. D66 wil deze ontwikkeling stimuleren en vanuit de gemeente faciliteren. Wij willen de relatie met de recreatie op de Veluwe versterken door in de toekomstige Markthal op het nieuwe Marktplein één dag per week een vaste markt met Veluwse biologische streekproducten te houden.

Met combinaties van cultuur en natuur (zoals NJO Muziekzomer), een zomers erfgoedfestival en de band tussen de monarchie en de stad (Royal Walk audiotour) willen we geïnteresseerde toeristen naar Apeldoorn trekken.

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Kanaalzone als kerngebied voor stedelijke recreatie

Op het Kanaal in Apeldoorn wordt zeilles gegeven voor kinderen en er wordt geroeid. Het kanaal en haar oevers kunnen nog meer ontwikkeld worden tot lokaal recreatiegebied voor zwemmen, spelevaren, vissen, fietsen en wandelen langs het hele kanaal, in het centrum, in Apeldoorn Noord en Zuid en buiten de stad nabij de dorpen.

Versterk de relatie tussen de grote publiektrekkers en de binnenstad

De grote publiekstrekkers aan de westkant van de stad (Het Loo, Apenheul, Julianatoren) blijven gefaciliteerd op hun huidige locatie. D66 blijft zich actief inzetten voor een goede parkeeroplossing en bereikbaarheid per openbaar vervoer. D66 wil de verbinding tussen de attracties en de binnenstad versterken met een recreatieve historische (elektrische) busverbinding.

Beeld: Apenheul