Kom mee met onze fietssafari ‘Duurzaam bouwen en verbouwen’

Ga je mee op de fiets langs maatschappelijk interessante locaties in Apeldoorn? Voor leden en geïnteresseerden. 

Datum: 16 september van 14:00 tot 17:00 uur.

Beeld: D66 Apeldoorn

We fietsen we richting Apeldoorn Zuid en dan weer terug naar de Zilverweg waar we eindigen met een borrel.
 
Na de nodige interessante korte tussenstops komen we om ongeveer 14:30 aan bij Ugchelen Buiten, Laan van Westenenk 501-701. Een nieuwe wijk op de grens van Apeldoorn en Ugchelen, op het voormalige TNO-terrein. We worden ontvangen door een D66 lid en wijkbewoner. Hoe kun je in een als duurzaam bedoelde wijk, er nog een schep bovenop doen met je eigen huis?
 
Daarna fietsen we in een ruime bocht terug richting centrum en bezoeken rond 15:00 De Rietendakschool, Zilverweg 29. Deze Openbare basisschool staat midden in de Metaalbuurt en grenst aan de nieuwe buurt het Monument. De school zelf is gevestigd in een monumentaal pand met een fraai rieten dak. Net als veel scholen hebben ze een verduurzamings-uitdaging, maar wat kan er in een monument?
 
Vervolgens steken we om 15:30 de straat over naar Theehuis Westenenkerpark, Zilverweg 32. Het uitgangspunt voor de activiteiten in het theehuis is dat deze zoveel mogelijk door mensen met een verstandelijke beperking worden uitgevoerd. Horeca, repareren van fietsen, duurzame buurttuin, exposities, enz. in een duurzaam opgeknapte gemeenteloods. Wat kom je aan hindernissen tegen als je een oud gebouwtje een nieuwe bestemming wilt geven?
We krijgen een uitgebreide rondleiding en eindigen de middag met een borrel. Daarna op de fiets weer terug naar het centrum of direct naar huis.