Gerjan van Engelenhoven

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

“Zeker in onze gepolariseerde tijd is het redelijke D66 verhaal een verademing en hard nodig.”

  • 31 jaar
  • Kootwijkerbroek
  • Apeldoorn
  • Hij/hem

Lokale politiek is meer dan ooit belangrijk. Grote thema’s zoals kansengelijkheid, inclusie en duurzaamheid krijgen lokaal vorm. Apeldoorn staat voor flinke uitdagingen. Doordat Apeldoorn groeit qua inwonersaantal is er behoefte aan meer woningen. Vanuit de klimaatopgave is er behoefte aan een versnelling van het verduurzamen van Apeldoornse huizen en bedrijven en aan het lokaal opwekken van duurzame energie. Inclusie en meedoen zijn voor te veel Apeldoorners nog niet vanzelfsprekend. Ik vind het belangrijk dat in de gemeentelijke besluitvorming een stevig D66 geluid te horen is. Zeker in onze gepolariseerde tijd is het redelijke D66 verhaal een verademing en hard nodig. 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik woon in Apeldoorn-Zuid en ik geniet erg van de saamhorigheid in mijn eigen buurtje. Daarnaast vind ik het heerlijk om te wandelen of hard te lopen op de heide bij Hoog Buurlo.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Apeldoorn is schitterend, midden in de natuur, groen en levendig. Tegelijk is Apeldoorn nooit af. Er zijn meer woningen nodig, we moeten kinderarmoede bestrijden en verduurzamen. Aan de bak komende jaren dus! 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik wil mij de komende jaren onder andere inzetten voor meer acceptatie en zichtbaarheid van LHBTIQ+ers in Apeldoorn.
  • Meer ruimte voor ondernemers
  • En sport voor iedereen. Een bruisend Apeldoorn waar je jezelf kunt zijn en kunt genieten!

Wat betekent D66 voor jou?

Ik ben lid geworden van D66 omdat ik geloof in de kracht van mensen. Als ik om me heen kijk zie ik dat mensen ongelofelijk veel kunnen. Wat mij vooral fascineert is het vermogen van mensen om zichzelf te ontwikkelen. D66 gaat uit van de eigen kracht van mensen en het vermogen om zichzelf te ontwikkelen. Daarbij is D66 er voor mensen die hier meer moeite mee hebben.

Wat is je favoriete boek en waarom?

Mijn favoriete boek is ‘De gelukkige klas’ van Theo Thijssen. Een indrukwekkend inkijkje in hoe belangrijk onderwijs is om alle kinderen kansen te geven ongeacht hun achtergrond. 

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

De Mesiah uitgevoerd door het Bachkoor Apeldoorn. Een indrukwekkende uitvoering van een prachtige Apeldoornse culturele instelling.