Amanda Willemsen

Beeld: Amanda

Amanda is sinds 2022 lid van de stadsdeelcommissie in Amsterdam West.

  • 30 jaar
  • Haarlem
  • Amsterdam
  • Zij/haar

Als D66’er geloof ik in de kracht van mensen. In een wereld waarin er verdeeldheid is, geloof ik dat als we als mensen echt naar elkaar omkijken en de wil hebben om samen te werken, dat er dan enorme veranderingen kunnen plaatsvinden. Dit geldt zowel op wijkniveau, als ook op stadsniveau. Als stadsdeelcommissielid wil ik mij inzetten om samen met de bewoners, van jong tot oud, te werken aan sociale en praktische vraagstukken die spelen in het stadsdeel. Als jongvolwassene heeft de woningnood ook mij getroffen en dat motiveert mij om voor en met mensen uit de wijk het gesprek aan te gaan. Bij gelijke kansen voor iedereen hoort ook een woning. Naast het woningprobleem wil ik mij ook inzetten voor kansengelijkheid voor kinderen in de wijk. Denk hierbij aan de mogelijkheid om kinderen te laten sporten, een collectief schoolontbijt en andere basisvoorzieningen. Jouw kansen in het leven mogen niet worden bepaald door waar je bent geboren, wie je ouders zijn of wat je achternaam is.

Wat is je lievelingsplek in West?

Het is moeilijk om een favoriete plek te noemen, want dat zijn er veel. Wat ik dan ook een van de leukste dingen vind om te doen is uren dwalen door de stad. Ik houd heel erg van wandelen en fietsen, dus op een mooie zomers dag kan ik daar zomaar uren aan kwijt zijn. Uiteraard met af en toe een onderbreking op een van de fijne terrassen die het stadsdeel rijk is.

Welke kansen zie je voor Amsterdam West?

Amsterdam West is een geweldig deel van de stad, maar er zijn ook nog veel dingen te behalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kansengelijkheid. Ondanks dat er mooie en goede initiatieven zijn om mensen te helpen die dat nodig hebben, kunnen we op dit vlak ook nog veel betekenen. Daarbij is het ook heel belangrijk dat de vrijheid om te kunnen zijn wie je bent altijd en overal wordt beschermd. Helaas zijn er nog steeds veel incidenten tegen de LGBTQIA+ gemeenschap in Amsterdam. Dit hoort nergens thuis, ook zeker niet Amsterdam. Hier moeten we een vuist tegen maken. Amsterdam West is van iedereen en voor iedereen. Wie je ook bent, van wie je ook houdt.

Wat zijn drie zaken die jij als stadsdeelcommissielid wil veranderen?

  • Participatie bevorderen van de bewoners in Amsterdam West.
  • Strijd tegen kansongelijkheid, bijvoorbeeld door een collectief school ontbijt in West
  • Veiligheid verbeteren

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij een partij die gelooft in de kracht van mensen. Het is zo belangrijk om mensen het vertrouwen te geven dat ze het zelf kunnen maar tegelijkertijd ook zorgen dat je deze mensen niet laat vallen als het niet lukt. D66 is liberaal waar het kan en sociaal waar het moet.

Wat is je laatst bezochte culturele event en waarom ga je daar graag heen?

D66 is voor mij een partij die gelooft in de kracht van mensen. Het is zo belangrijk om mensen het vertrouwen te geven dat ze het zelf kunnen maar tegelijkertijd ook zorgen dat je deze mensen niet laat vallen als het niet lukt. D66 is liberaal waar het kan en sociaal waar het moet.