Pieter de Zwart

Beeld: Pieter de Zwart

Wonen en leven in Amsterdam Oost vind ik heerlijk. Multi culti, groen, verdraagzaam en heerlijke gerechten uit de hele wereld zoals zelfgemaakte Baba Ganoush bij een Turkse buurtsuper.
Als lid van de Stadsdeelcommissie zie ik het als mijn rol om dit te beschermen en te laten groeien. De afgelopen vier jaar was ik actief in de Stadsdeelcommissie en deze betrokkenheid bij Oost zet ik de komende 4 jaar graag door. In de Stadsdeelcommissie ben je helemaal gefocused op Oost. Je leeft en woont in je onderwerp. De beleidsstukken gaan over jouw buurt en je herkent de onderwerpen. Dat maakt het heel concreet.

Juist door grote betrokkenheid met de mensen uit de buurt kan je het verschil maken. Elke boom die gekapt wordt, vind ik er een teveel. In Oost staan mooie bomen en daar moeten we zuinig op zijn. Bomen zijn voor de leefbaarheid van Oost heel belangrijk. Ze geven door hun schaduw verkoeling en maken zuurstof. Verder heb ik de overlast door leerlingen bij een plaatselijke supermarkt kunnen stoppen door die school, de politie en die supermarkt met elkaar in gesprek te brengen. Een concreet voorbeeld hoe je als lid van de Stadsdeelcommissie het verschil voor Oost kan maken.