Ulas Alkaya

Beeld: eigen beeld

Over Ulas

Ik ben Ulas Alkaya, ik ben 20 jaar oud en ik woon mijn hele leven lang in Osdorp. Ik ben van Turkse komaf en ik werk bij de Blokker als assistent-filiaalmanager.

Ik heb sinds mijn geboorte gezien hoe stadsdeel Nieuw-West groeide en ik was altijd wel geïnteresseerd om mijn eigen bijdrage te leveren aan het stadsdeel. Ik merk als een jongeman van Turkse komaf dat jongeren zich niet vrij voelen in onze stadsdeel. Het gaat dan vaak om hun seksualiteit of geslacht en dat ze niet worden geaccepteerd in hun gemeenschap. En dat kan in mijn optiek natuurlijk niet, iedereen hoort geaccepteerd te zijn in hun leven en mijn idee is ook dat jongeren zich veilig voelen in onze stadsdeel en alle kansen krijgen dat ze horen te krijgen.

Uiteraad zal ik ook alle buurtbewoners betrekken over de problemen van jongeren en hoe we dit samen kunnen oplossen. We horen allemaal het verhaal wel dat mensen zich niet veilig voelen door hangjongeren. Maar vaak ligt het probleem dat de jongeren zelf niet aan de bak kunnen omdat hun buurthuis gesloten is dankzij corona of omdat ze geen baan kunnen vinden door racisme en discriminatie. Er zijn veel lokale instanties dat deze probleem willen bestrijden en ik wil graag samen met hun en de gemeente zoveel jongeren helpen.

Verder zal ik mij ook inzetten voor meer veiligheid in onze mooie stadsdeel. Ik heb het zelf ervaren om geïntimideerd te worden op straat zonder enige reden en ik kan me voorstellen dat bewoners die dit hebben ervaren een onveilig gevoel hebben. Ik zal mezelf actief betrekken op veiligheid voor Lhbti’ers en buurtbewoners want ik geloof in een toekomst waar onze stadsdeel de meest veiligste en welvarende stadsdeel wordt van Amsterdam.