Monique van ’t Hek | lid stadsdeelcommissie

Beeld: eigen foto

Over Monique

Mijn naam is Monique van ’t Hek, ik woon sinds 22 jaar in het dorp Sloten, onderdeel van stadsdeel Nieuw-West, samen met mijn man Miguel die afkomstig is uit Colombia. We hebben drie volwassen kinderen, een zoon en twee dochters. Amsterdam Nieuw-West betekent veel voor mij omdat ik er al zo lang woon. Ik ben erg verknocht aan Sloten omdat het zo’n mooie oudhollandse en pittoreske plek is maar ook aan de rest van Nieuw-West vanwege de mix van de bewoners en wijken.
 
Ik heb mijn hele leven gewerkt in de ontwikkelingssamenwerking, waarvoor ik een grote passie heb. Ik heb jaren gewerkt als directeur van verschillende organisaties, waarvan 16 jaar in het buitenland (Colombia en Peru). Mijn laatste functie was directeur van Plan International Nederland (9.5 jaar), een organisatie (NGO)  die zich richt op kinderen en jongeren, met bijzondere aandacht voor meisjes en jonge vrouwen. Ik heb daarom, naast bestuurlijke ervaring, veel ervaring met kansenongelijkheid en genderongelijkheid en weet hoe belangrijk onderwijs is. Ik heb inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt maar ben nog heel actief met advies- en interim opdrachten. Ook ben ik op vrijwillige basis betrokken bij sociale projecten. Zo heb ik me vorig jaar enkele maanden ingezet als vrijwilliger bij Studiezalen in buurthuis Het Anker in Nieuw-West, een huiswerkbegeleiding voor kinderen met een migratieachtergrond. Mijn man Miguel is elektrotechnisch ingenieur en werkzaam bij de Hogeschool van Amsterdam.
 
Ik volg het nieuws altijd op de voet en ben een enorme sportfanaat, zowel zelf sporten (tennis, fietsen, wandelen) als kijken naar wedstrijden. Ik ben een grote voetbalfan, in het bijzonder van Ajax. Verder spreek ik vloeiend Spaans en dat vind ik heel erg leuk. Als Miguel en ik samen zijn, dan spreken we meestal Spaans. Onze kinderen hebben we tweetalig opgevoed. Ook ben ik dol op dansen op Latijns Amerikaanse muziek.  
 
Het is mijn absolute intentie om proactief deel te nemen aan de stadsdeelcommissie, zeker omdat D66 sinds enige tijd geen deel meer uitmaakt van de stadsdeelcommissie. Als ik ergens voor ga, doe ik dat altijd met veel toewijding en passie. Ik zal me vooral inzetten voor kansenongelijkheid, genderongelijkheid en onderwijs, maar ook voor wonen, klimaat en het behoud van oudhollandse en landelijke gebieden, zoals het dorp Sloten en Oud-Osdorp. Ook vind ik samenwerking/teamwork belangrijk dus ik hoop dat we als D66 goed zullen samenwerken in de stadsdeelcommissie maar ook met D66 in de andere stadsdelen en de gemeenteraad.  Ik heb er heel veel zin in!