Nieuwe leden PPC

Wat is het PPC?

De PPC houdt zich bezig met politieke ideeën voor de (middel)lange termijn. De PPC schrijft bijvoorbeeld het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen. We stimuleren op verschillende manieren politieke discussie binnen D66 Amsterdam.

Nieuwe leden

Op 12 juli zijn Dinah, James, Nils en Rob onder leiding van Krista en begeleiding van Jesper begonnen als leden van de PPC. Na een korte introductie hebben wij ons direct bezig gehouden met het stadscongres dat op zondag 11 september zal worden georganiseerd.  Als thema voor het stadscongres hebben we gekozen voor “hoe creëren we een duurzame stad voor iedereen”, we hebben het programma in hoofdlijnen vastgesteld en we zijn aan de slag gegaan met het benaderen van de kennisgroepen (KG) en andere sprekers voor de invulling van de deelsessies.  Ook hebben we de kennisgroepen verdeeld, hieronder staat wie bij welke KG hoort.

De komende maanden zullen wij ons richten op twee zaken. Uiteraard gaan we ons richten op het stimuleren van het politieke debat en meningsvorming over relevante maatschappelijke thema’s in de stad. Het stadscongres is onze vuurdoop. Daarnaast gaan we een agenda opstellen voor de komende jaren, zodat we goed beslagen ten ijs komen voor het volgende verkiezingsprogramma.

Wie zijn wij:

Dinah Kohnstamm, 31 jaar, werkt bij de Mr. Hans van Mierlo Stichting en woont in Amsterdam Zuidoost. Ze is ook secretaris bestuur van D66 Zuidoost. Dinah is aanspreekpunt voor de KG Zorg, Welzijn & Sport, de KG Kansengelijkheid en de KG Onderwijs. De KG Kansengelijkheid en Onderwijs zijn op dit moment niet actief en Dinah zou graag een nieuwe start maken met deze mogelijk gecombineerde KG.

James Janse, 35 jaar, werkt als software ontwikkelaar bij Brand New Day en woont op IJburg. James is aanspreekpunt voor de KG Duurzaamheid en de KG Democratische Vernieuwing en Digitalisering.

Nils Dalmeijer, 29 jaar, werkt bij Wepublic en woont in Amsterdam Oost. Nils is al langer lid van D66. Hij was o.a. voorzitter van het digitale campagneteam van D66 Amsterdam bij de afgelopen Gemeenteraads- en Tweede Kamerverkiezingen.
Nils is aanspreekpunt voor de KG Mensenrechten & Veiligheid, de KG Economie en de KG Student & Starter

Rob van Schaik, 62 jaar, is voorzitter RvC bij Elho en Chairman van de board bij Pieter Pot en woont in Amsterdam Centrum. Rob is al jaren lid van D66, sinds twee jaar actief lid van de KG Bestuur & Financiën en een trouw bezoeker van de Marchant lezingen in Utrecht
Rob is aanspreekpunt voor de KG Wonen, de KG Kunst, Cultuur & Media en de KG Bestuur & Financiën.

Contact

We zijn nu hard aan de slag met het stadscongres, daarna zullen we een plan de campagne maken voor de daaropvolgende periode en laten we jullie onze plannen weten!  Voor ideeën en suggesties, we zijn altijd bereikbaar via het e-mailadres [email protected].