Basisschool De Westwijzer als voorloper door D66 in het zonnetje gezet

Amstelveen, 5 oktober 2023 – Op 5 oktober is het de dag van de leraar. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs en de essentiële rol die leraren hierin spelen. Het is een dag waarop D66 Amstelveen bijzondere aandacht schenkt aan leraren en hun inzet voor de jeugd. Dit jaar werd basisschool De Westwijzer extra in het zonnetje gezet.

dag-van-de-leraar-D66-Amstelveen-bezoekt-De-Westwijzer

Beeld: D66

Altijd dag van de leraar

Voor D66 Amstelveen is de dag van de leraar een belangrijke dag.

“Op deze dag vieren wij de kracht van het onderwijs en benadrukken we hoe belangrijk onze Amstelveense leraren zijn voor de toekomst van onze jeugd. Het is goed dat hier wereldwijd aandacht voor is. Want leraren zijn echt het hart van onze samenleving en zonder leraren slaagt geen enkele onderwijsambitie.

Voor ons is het eigenlijk elke dag de dag van de leraar. Want we zijn trots op onze mooie scholen in Amstelveen en we blijven ons hard maken voor een goed woon- en werkklimaat voor leraren én voor hun erkenning en ondersteuning. Niet alleen op de dag van de leraar, maar het hele jaar door”, aldus Saloua Chaara, D66-raadslid en woordvoerder onderwijs.

Meer waardering

Zo heeft de fractie van D66 aangedrongen op maatregelen om het lerarentekort aan te pakken.

Chaara: “Hier komt binnenkort een uitwerking van in de onderwijsagenda”. Zij vervolgt: “Vorige week hebben wij bij de bespreking van de woonvisie opgeroepen om de voorrangsregeling voor leraren in stand te houden. Ook daar volgt binnenkort communicatie over vanuit de gemeente”.

Daarnaast heeft de gemeenteraad in maart van dit jaar een voorstel van D66 aangenomen om op de dag van de leraar een onderwijsgala te organiseren als blijk van waardering voor het harde werk van onderwijspersoneel.

Chaara: “Helaas was het dit jaar om verschillende redenen niet haalbaar om het onderwijsgala op de dag van de leraar te organiseren. Erg jammer, want ik krijg van veel mensen in het onderwijs terug dat zij zo’n onderwijsfeest als cadeau voor hun inzet ontzettend zouden waarderen.
Vandaag nog werd dit tijdens ons bezoek aan De Westwijzer door nagenoeg al het onderwijspersoneel op die school beaamd. Omdat het animo dus best groot is, gaan we ervan uit dat uitstel in dit geval geen afstel is en dit onderwijsfeest er op een later moment gewoon nog komt”.

Bezoek aan De Westwijzer

Om deze waardering voor leraren op de dag van de leraar in de praktijk te brengen, bezocht de D66-fractie basisschool De Westwijzer met bloemen en taart.

Chaara: “Dit is een prachtige school waar we in Amstelveen bijzonder trots op mogen zijn. Dit komt vooral door de betrokken, toegewijde en ambitieuze mensen die op deze school werken. Hun drive en positieve energie spatte er ook vandaag weer vanaf. Maar dit komt ook doordat deze school sterk in het DNA heeft dat onderwijs niet alleen gaat om het overdragen van kennis. De Westwijzer doet er alles aan om kinderen op meerdere gebieden te verrijken”.

Chaara noemt hierbij dat de De Westwijzer voorop loopt in het bieden van verrijkende schooldagen aan kinderen. De school biedt verschillende activiteiten waarmee kinderen hun talenten kunnen ontdekken en zich breed kunnen leren ontwikkelen. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld zingen, muziek, toneel, dans, koken, programmeren, schaken en het maken van films en vlogs.

“Kinderen krijgen volop kansen om te groeien en worden op verschillende manieren gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Dit straalt de school in alle opzichten uit.”