D66 verrast basisschool de Horizon met Passend Onderwijs Pluim

Amstelveen, 5 oktober 2022Op de dag van de leraar heeft D66 leraren die in Amstelveen lesgeven extra in het zonnetje gezet. Dit jaar is de dag van de leraar extra speciaal, omdat het team van basisschool de Horizon het certificaat ‘Passend Onderwijs Pluim’ van D66 uitgereikt kreeg.

D66 verrast basisschool de Horizon met Passend Onderwijs Pluim-5 oktober 2022

Uitreiking Passend Onderwijs Pluim aan De Horizon - Beeld: D66

Leraren maken het onderwijs

De dag van de leraar is wereldwijd uitgeroepen als een eerbetoon aan leraren, die jonge mensen klaarstomen om mee te doen in de samenleving. Elk jaar maakt de fractie van D66 van deze gelegenheid gebruik om leraren extra in het zonnetje te zetten.

Dit jaar ontvingen alle leraren via de Amstelveense scholen een kaart, waarin D66 haar waardering beschrijft voor het werk van leraren. Daarnaast is de fractie bij de Amstelveense Wereldschool geweest om de leraren te verrassen met een taart.

“De mensen van de Wereldschool maken met hun fantastische inzet écht het verschil in de levens van kinderen. Elke dag werken ze keihard voor meer gelijke kansen doordat zij kinderen intensief de Nederlandse taal leren en rekenonderwijs aanbieden. Hierdoor kunnen kinderen zich uitdrukken, makkelijker vriendjes en vriendinnetjes maken en meedoen in het reguliere Nederlandse onderwijs.
Wij wilden deze geweldige mensen laten weten dat zij worden gezien en wij hun inzet enorm waarderen”, zegt Saloua Chaara, gemeenteraadslid voor D66 Amstelveen en woordvoerder onderwijs.

Pluim voor team basisschool Horizon voor prestaties inclusief onderwijs

Het team van basisschool de Horizon werd verrast met een ander bijzonder compliment. De school kreeg het certificaat ‘Passend Onderwijs Pluim’ van D66 uitgereikt. Dit is een pluim die de stichting Passend Onderwijs Pluim beschikbaar stelt aan scholen die uitblinken in hoe goed zij kinderen met extra onderwijs of een extra zorgbehoefte op school weten te ondersteunen.

Chaara: “De Horizon is een prachtschool die alles op alles zet om kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, goed te helpen. Het is echt bijzonder hoe het team van de Horizon altijd kansen ziet en met een flinke dosis creativiteit en daadkracht oplossingen weet te realiseren. Dit vinden wij belangrijk, omdat D66 wil dat het onderwijs in Amstelveen inclusiever wordt. Hier blijven we ons de komende jaren voor inzetten.
Daarom wilden wij de Horizon goed in het zonnetje zetten. Want de Horizon doet het enorm goed en we zijn er trots op dat we zo’n voorbeeldschool in onze gemeente hebben”.

In overleg met enkele ouders heeft D66 de ‘Passend Onderwijs Pluim’ aangevraagd. Toen ook de stichting Passend Onderwijs Pluim vond dat de Horizon onderscheidend is, mocht D66 de pluim uitreiken.

Vol overtuiging onderwijs bieden dat past

Marijke Strenger, directeur van de Horizon zegt heel trots te zijn op haar team. “Onze school is een plek waar iedereen met plezier samen leert. Het is ons doel om onderwijs te bieden dat aansluit bij de ontwikkeling en de mogelijkheden van een leerling.
Onderwijs dat uitdaagt, plezier geeft en een leerling trots laat zijn. Onderwijs dat een leerling voorbereidt op een toekomst, als volwaardig lid van onze samenleving. Daar zetten we ons vol overtuiging voor in. Heel fijn dat dit in Amstelveen wordt gezien en gewaardeerd!