D66 zet Amstelveense schoolleiders in het zonnetje op complimentendag

Amstelveen, 1 maart 2023 – Op de nationale complimentendag staat D66 stil bij hoe belangrijk schoolleiders zijn voor goed onderwijs in Amstelveen.

D66 bedankt schoolleiders op complimentendag

Beeld: D66

Meer aandacht voor het belangrijke werk van schoolleiders

Schoolleiders zijn bepalend voor de kwaliteit van het Amstelveense onderwijs. Zo dragen zij bij aan meer gelijke kansen, vervullen zij een wezenlijke rol om het onderwijs inclusiever te maken en zijn zij belangrijk bij het aanpakken van het lerarentekort. D66 wil daarom dat er meer aandacht is voor de schoolleiders in Amstelveen.

De democraten willen ze meer ondersteunen bij het aanpakken van uitdagingen waar zij tegenaan lopen en hen meer zeggenschap geven over de jeugd- en onderwijsplannen van de gemeente.

Saloua Chaara, gemeenteraadslid voor D66 zegt hierover:
“Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk onze schoolleiders zijn voor goed onderwijs in Amstelveen. Ik ken onze schoolleiders als zeer bevlogen, hardwerkende en kundige mensen die er – vaak achter de schermen- alles aan doen om het op hun school zo goed als mogelijk te regelen. Wij willen de schoolleiders laten weten dat zij worden gezien en wij hun inzet waarderen. Onze schoolleiders verdienen ons grootste respect.”

Blijk van waardering op complimentendag

Op de nationale complimentendag maakte de fractie van D66 van de gelegenheid gebruik om schoolleiders in het zonnetje te zetten. Omdat het voorjaarsvakantie is, stuurde de Amstelveense fractie schoolleiders een videoboodschap, waarin zij haar waardering uitspreekt voor het werk van schoolleiders.

In die boodschap benoemt de fractie schoolleiders te blijven ondersteunen en hen bij te staan. Bijvoorbeeld door werk te maken van een goed woon- en werkklimaat voor leraren in Amstelveen, door te helpen we met de werving en de begeleiding van zij-instromers in het onderwijs en door ervoor te zorgen dat schoolleiders goed betrokken worden bij de plannen en het beleid van de gemeente.

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.