Paul van Roermund

Paul van Roermund – D66 Amstelveen - Beeld: Barbara Salem/D66

Paul van Roermund woont al 28 jaar in Amstelveen, is getrouwd met de Amstelveense Ariane, en vader van 3 kinderen. Hij houdt van het prachtige groen en vindt ook de nabijheid van Amsterdam heel prettig. ‘Met de metro ben je zo in Amsterdam. En dat moet ook zo blijven!’

  • 62 jaar
  • Beverwijk
  • Amstelveen

Zelf ben ik al velen jaren werkzaam in de zorg. Ik heb mij bezig gehouden met beleid, strategie en met de zorgfinanciering bij verschillende zorgorganisaties.
Dat ik in de zorg terecht ben gekomen is eigenlijk wel logisch, zo na mijn afgeronde studies geneeskunde en bedrijfskunde zorg. Ik ben een mensen-mens. Ik vind het prachtig om met mensen bezig te zijn en mensen te kunnen helpen wanneer zij dat nodig hebben.

Ik geloof in een wereld waar iedereen, ongeacht geslacht, huidskleur, achtergrond, geloof, seksuele voorkeur of opvattingen op dezelfde manier wordt behandeld. Ik vind het belangrijk dat mensen zelf kunnen bepalen hoe ze hun leven leiden. Mensen zijn niet gelijk, wel gelijkwaardig.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik hou van de natuur en ik doe veel aan hardlopen. Dat kan prachtig langs de Amstel en in de Bovenkerkerpolder. Dat zijn ook echt mijn lievelingsplekken.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Het zorgen voor meer woningen, ook voor ouderen!
Ik maak mij de laatste jaren steeds meer zorgen over de toenemende vergrijzing. Steeds minder volwassenen moeten gaan zorgen voor een steeds groter wordende groep ouderen.
Er zal naar mijn mening steeds meer een beroep gedaan moeten worden op de solidariteit van ons allen.

Dat geldt natuurlijk ook voor Amstelveen. Er wonen bijvoorbeeld veel ouderen in Amstelveen en het aantal zal in de toekomst ook hier gaan toenemen. Er zal daardoor meer gekeken moeten gaan worden naar huisvesting voor ouderen.
Niet alleen naar huisvesting waar de zorgbehoefte ook goed mogelijk is maar ook naar de locaties van deze huisvesting. Immers, het openbaar vervoer en winkelcentra kunnen niet te ver af gelegen liggen.
Maar niet alleen de ouderen hebben onze aandacht nodig met betrekking tot huisvesting. Dat geldt ook voor jongeren, studenten en starters.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Zorgen voor meer woningen.
  • Nog betere preventie door inwoners nog meer te laten “bewegen” met aandacht voor gezonde voeding.
  • Gaan voor “de menselijke maat”. D66 staat voor “niemand laten vallen” en daar wil ik voor gaan!