D66 stelt Kamerlid Kiki Hagen aan als informateur.

PERSBERICHT 21-03-2022 Afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is D66 in Amersfoort de grootste politieke partij geworden.

Informateur

Kiki Hagen Beeld: D66 Amersfoort

Afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is D66 in Amersfoort de grootste politieke partij geworden. Om op zoek te gaan naar een coalitie tussen partijen in de gemeenteraad stelt D66 daarom Kamerlid Kiki Hagen (35) aan. Hagen was tien jaar lokaal actief in onze regio, waarvan afgelopen raadsperiode wethouder met onder meer klimaat en energie, onderwijs en jeugdzorg in haar portefeuille.
 
Fractievoorzitter Tyas Bijlholt: ‘D66 vindt in deze informateur iemand met kennis van de lokale, gemeentelijke en landelijke uitdagingen en ze is bovendien goed bekend met de lokale politiek. We hebben het volste vertrouwen en zijn benieuwd naar de uitkomst’. Informateur Hagen: ’Ik ben enorm vereerd met deze opdracht. Het is mijn doel om een coalitie te vormen die zo goed mogelijk recht doet aan de stemmen van de kiezers in Amersfoort. Ik kijk dan ook uit naar open en constructieve gesprekken deze week.
Bijlholt vult aan: ‘De stemopkomst in Amersfoort lag hoger dan het landelijk gemiddelde. We zijn trots dat we voor de derde keer op rij de grootste partij zijn geworden met de gemeenteraadsverkiezingen in Amersfoort. Het past deze gemeente dan ook om te starten met een openbaar duidingsdebat, waarin partijen kunnen aangeven hoe ze de verkiezingen lezen en wat hun prioriteiten zijn. Daarna beginnen de gesprekken.’ 
Op de vraag of er al een opleverdatum is, antwoordt informateur Hagen: ’Ik hecht aan een zorgvuldig proces: een goed begin is immers het halve werk.’
 

 

Duidingsdebat

Het duidingsdebat vindt woensdag 23 maart om 19:30 uur plaats in de Raadszaal. U kunt dit debat live bijwonen of volgen via de livestream.