Akke Albada

Beeld: Akke Albada

Waarom zet jij je vrijwillig in voor D66 Amersfoort?

Mijn naam is Akke Albada. Ik draag als bestuurslid graag bij aan onze lokale D66-afdeling. Een stevige partij met betrokken leden is ontzettend belangrijk voor de lokale politiek. Als bestuur organiseren we activiteiten om leden te informeren over wat er nu speelt en om samen te discussiëren over wat we voor de toekomst belangrijk vinden.
Sinds 14 jaar woon ik in Amersfoort, inmiddels met man en twee kinderen. Ik werk als woordvoerder in de gezondheidszorg. In het weekend sta ik langs het voetbalveld, honkbalveld of speel ik bij een uitvoering van mijn harmonieorkest.
Als moeder merk ik hoe belangrijk de directe omgeving is. De speeltuintjes in de wijk, het park om de hoek, een veilige fietsroute naar school en schone lucht. En die punten zijn niet vanzelfsprekend, zeker niet in elke wijk. De discussies in de raad lijken vaak wat abstract, maar uiteindelijk gaat het over deze voorwaarden om fijn te wonen. Zoals ook betaalbare woonruimte, meer bomen in onze stad en over de zorg en ondersteuning die beschikbaar moet zijn als dat nodig is. Belangrijk om over mee te denken!
Dus heb je een idee voor een bijeenkomst of een andere suggestie die je wilt delen? Neem vooral contact op via [email protected]