D66-motie voor kabelgoten op stoep voor je huis

Zo kunnen Alphenaren hun elektrische auto opladen op de openbare weg door gebruik te maken van hun eigen (duurzame) stroom.

Je elektrische auto opladen met gratis stroom uit eigen zonnepanelen is niet alleen goedkoop, maar nog duurzaam ook.

Alleen heeft lang niet iedereen de mogelijkheid om zijn of haar auto op eigen terrein op te laden. Vaak wordt de auto voor het huis langs de stoep geparkeerd en dan is de enige optie om een oplaadkabel over de stoep te laten lopen. Naast dat dit gevaarlijk is, is het ook nog eens niet toegestaan. Er zijn echter speciale kabelgoottegels waarmee oplaadkabels op een veilige wijze van het huis naar de aan de stoep geparkeerde auto kan worden gelegd. Op dit moment wordt deze oplossing nog niet door de gemeente Alphen aan den Rijn aangeboden terwijl in andere gemeentes is vastgesteld dat deze oplossing goed kan werken.
 
D66 vindt dat de gemeente haar inwoners moet ondersteunen in duurzaam gedrag en vindt daarom dat het opladen van elektrische auto’s met eigen stroom moet worden ondersteund. Om die reden hebben commissielid Jos van Dam en raadslid Koen Verwoerd een motie ingediend die de gemeente oproept om het aanvragen van kabelgoottegels (door inwoners) mogelijk te maken. Deze motie is met een grote meerderheid door de gemeenteraad aangenomen en de wethouder heeft aangeven ermee aan de slag te gaan.
 
We zijn hier uiteraard erg blij mee en kijken uit naar de implementatie.