D-Café Heeft de jeugd de toekomst?

Beeld: ConnyvS

Kom naar ons eerste D-Café van 2023!
“Aandacht voor jongeren standaard onderdeel van verantwoordelijk beleid”

D-Café

Het oude gezegde luidt dat ‘wie de jeugd heeft, de toekomst heeft’, maar krijgt de jeugd momenteel wel een onbezorgde toekomst? Hebben ze allemaal gelijke kansen? Zeker is dat er veel zaken zijn die aandacht vragen zoals  klimaatverandering, huisvesting en inkomen.
 
Op 22 februari a.s. wordt  in het Huis van Hilde in Castricum onder leiding van René Oud, wethouder in Uitgeest, gediscussieerd over armoedebeleid en jongeren.
In de regio Uitgeest, Castricum, Heiloo, Alkmaar en Bergen wonen ongeveer 22.000 jongeren tussen de 15 en 25 jaar (bron: CBS). Een aantal van deze 22.000 jongeren worstelt met tijdsbesteding, het afronden van een studie of het vinden van een eigen stek. 4.500 jongeren ontvangen jeugdzorg, dat is één op de vijf (bron: CBS).
 
Sprekers zijn onder meer Tweede Kamerlid Hülya Kat en Europarlementariër Samira Rafaela en de jongeren van Wij zijn broer uit Alkmaar.
 
Dit evenement wordt gezamenlijk georganiseerd door de D66 afdelingen BUCH en Alkmaar.

In gesprek met Hülya en Samira

Hülya Kat is voor D66 lid van de Tweede Kamer. Ze maakt zich sterk voor alle mensen die niet zo makkelijk mee kunnen komen. Ze is woordvoerder toeslagenaffaire, armoede & schulden en lid van de parlementaire commissie aardgaswinning Groningen 

Samira Rafaela zet zich in het Europees parlement in voor en sterk, sociaal en veilig Europa. Thema’s waar ze zich mee bezighoud zijn onder meer vrouwenrechten en werkgelegenheid. In Castricum zal ze met name in gaan op de positie van jongeren.

Jongeren zijn er bij!

Uiteraard komen op de avond zelf ook de jongeren aan het woord, onder meer de Alkmaarse organisatie Wij zijn BROER! werkt aan de avond mee.

Gratis en voor iedereen!

De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.
Aanmelden is fijn via e-mail [email protected].
 
Datum: 22 februari 2023
Inloop: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Einde discussie, begin borrel: 22:00 uur
Locatie: Huis van Hilde, Westerplein 6, Castricum
(gratis parkeren, naast NS-station)