Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Van Mierlo Symposium 2019: Scheidslijnen in de samenleving?

Dinsdag, 5 november in Den Haag

Dit jaar gaat het Van Mierlo Symposium over scheidslijnen in de samenleving. Hoe zorgen we voor echte kansengelijkheid?

Kansengelijkheid staat onder druk. Steeds meer Nederlanders zijn hoger opgeleid, leven langer en zeggen gelukkig te zijn. Maar er zijn ook veel Nederlanders die niet goed meekomen. Zij zijn onvoldoende toegerust op de snel veranderende samenleving. Dat zorgt voor oude en nieuwe scheidslijnen in de samenleving. Op basis van diploma’s, werk, afkomst, en politieke invloed. Welke gevolgen heeft dit voor de toekomst van de Nederlandse samenleving? Welke uitkomsten zijn nog rechtvaardig? En wat gaat er mis in het onderwijs, op de arbeidsmarkt en in de politiek als steeds dezelfde mensen buiten de boot vallen?

Dit jaar gaat het Van Mierlo Symposium over scheidslijnen in de samenleving. Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, houdt de keynote lezing naar aanleiding van zijn recente boek Veenbrand. Smeulende kwesties in de welvarende samenleving. Hierin analyseert Putters hoe de nieuwe samenleving zorgt voor kansen, maar ook leidt tot ongemak, onzekerheid en conflicten.

Ingrid Robeyns, hoogleraar Ethiek van Instituties aan de Universiteit Utrecht, reageert op Putters’ lezing vanuit het perspectief van rechtvaardigheid. Tot slot is er een panelgesprek met socioloog Iliass El Hadioui en lokale politici over oplossingen en de weg vooruit.

5 november, 15.00-18.00, Den Haag.

Je kunt je op de website van de Van Mierlo Stichting aanmelden voor dit evenement

5 november

15:00 uur

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI)
Prinsessegracht 23
Den Haag

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48