Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Thema-afdeling V/M Sociale Innovatie: Expertsessie ‘Actief vaderschap’

Maandag, 16 september 2019 in Utrecht

Op maandag 16 september organiseert de thema-afdeling V/M Sociale innovatie een expertsessie over actief vaderschap. Kom ook!

Tot ongeveer 30 jaar oud lopen carrières, aantal gewerkte uren en inkomen ongeveer gelijk op voor vrouwen en mannen. Bij het ouderschap ontstaan er echter verschillen. Mannen blijven veel vaker fulltime werken waardoor carrièrekansen en inkomen uit elkaar gaan lopen met gevolgen voor bijvoorbeeld de economische zelfstandigheid.

Het vaderschapsverlof is recent verhoogd naar vijf dagen, en naar aanleiding van Europese wetgeving gaat het waarschijnlijk naar 10 dagen, maar ook dan is het makkelijk om in de eerste weken na de bevalling in klassieke rolpatronen te vervallen.

Deze expertsessie zal het actief vaderschap onder de loep nemen in het licht van op de verhouding arbeid/zorg plus persoonlijke en maatschappelijke waarden en invloeden.

Spreker

Sylvia Holla is onderzoeker bij Atria, Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis. Als  cultuursocioloog doet ze onderzoek naar gender en beeldvorming met een nadruk op (de gevolgen van) genderstereotypering in onderwijs en werk. Ook is Sylvia (co-)auteur van opiniestukken over vaderschapsverlof in Trouwen de Volkskrant.

Voorafgaand aan de expertsessie is er gelegenheid om samen te eten en bij te praten.

In verband met de beperkt beschikbare ruimte en stoelen verzoeken wij u dringend zich (ook voor het eten) van te voren aan te melden bij onze secretaris Nynke Hendriks, te bereiken via info@d66vmsocialeinnovatie.nl

Plaats: Se7en, Mariaplaats 7, 3511 LH Utrecht, Nederland

Datum & tijd: 16 september 2019 van 19:15u tot 21:15u

Diner: Restaurant Se7en, vanaf 17:30u (graag vooraf aanmelden via secretaris)

Routebeschrijving

Te voet vanaf Utrecht CS: loop vanuit het Centraal Station door de het nieuwe winkelcentrum Hoog Catharijne. Neem de uitgang Moreelsepark. Ga onderaan de roltrappen linksaf, steek bij de verkeerslichten de weg over. Dan rechtdoor en na circa 200 meter aan het einde rechts. U ziet restaurant Se7en Utrecht na 30 meter aan Uw linkerhand. Vanaf het CS zo´n 7 minuten lopen.

Met de auto: volg de borden richting Centrum en vervolgens de parkeerroute richting Parkeergarage Springweg, Strosteeg 83 Utrecht. Vanuit de garage zo´n 4 minuten lopen.

16 september

19:15 uur

Se7en
Mariaplaats 7
3511 LH Utrecht