Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Debat over “Rechtvaardige Inkomensverdeling”

Woensdag, 19 september 2018 in Utrecht

Beloon prestatie en deel de welvaart is een richtingwijzer van D66. Maar wat is een prestatie, welke beloning hoort daarbij en hoe verdeel je dan de welvaart? De D66 thema-afdelingen Sociaal Liberalisme en Economie organiseren ...

Beloon prestatie en deel de welvaart is een richtingwijzer van D66. Maar wat is een prestatie, welke beloning hoort daarbij en hoe verdeel je dan de welvaart?

De D66 thema-afdelingen Sociaal Liberalisme en Economie organiseren een debat, waarin deze vragen worden uitgediept. Drie hoogleraren met uiteenlopende politieke visies  gaan met elkaar en de zaal in debat over een rechtvaardige inkomensverdeling. Welke principes zijn leidend voor beloning in het  bedrijfsleven en de overheid en voor de hoogte van diverse uitkeringen? En hoe zit dat met actuele kwesties zoals bonussen, belastingtarieven, langdurige armoede en het achterblijven van arbeidsinkomen bij inkomen uit kapitaal ? Maar ook: hoe bereiken we een goed functionerende arbeidsmarkt in een samenleving waarin “niemand tekort komt”?

Sprekers: Prof. Arjo Klamer (SP, Erasmus Univ.), Prof. Roelof Salomons (VVD, Univ. Groningen) en Prof. Arjen van Witteloostuijn (D66, VU A’dam). Gespreksleider Mark Sanders (D66, Univ. Utrecht)

Locatie: Restaurant Se7en, Mariaplaats 7, Utrecht; nabij Utrecht CS en parkeergarages.

Datum/tijd: Woensdag 19 september, aanvang 20.00 uur met inloop vanaf 19.30 uur.

Aanmelden

19 september

20:00 uur

Locatie: Restaurant Se7en, Mariaplaats 7, Utrecht

Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48