Volg jouw D66-thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en ontvang de laatste updates op basis van jouw interesses.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Bijeenkomst ‘Van nieuwkomer naar Nederlander’ Tilburg

Donderdag, 13 december 2018 in Tilburg

Integratiebeleid wordt steeds meer op lokaal niveau geregeld. Praat ook mee tijdens deze bijeenkomst over beleid voor nieuwkomers.

Op donderdag 13 december organiseert de afdeling D66 Midden-Brabant in samenwerking met de Mr. Hans van Mierlo Stichting haar maandelijkse thema-avond (T66) in BANK15. Het thema voor deze avond is de integratie van nieuwkomers.

Integratie raakt de hele samenleving. Gemeenten moeten hier nu de regie over krijgen volgens minister Koolmees. Wat is ervoor nodig dat nieuwkomers lokaal een goede start kunnen maken met werk, taal en opleiding? Hoe investeer je zo in integratie dat alle inwoners er baat bij hebben?

Hierover gaan we in gesprek met elkaar. Onze eerste spreker is Marthe Hesselmans, auteur van de publicatie ‘Van nieuwkomer naar Nederlander’. Haar publicatie over sociaal-liberale visie op migratie, asiel en integratie zal centraal staan tijdens haar inbreng.

Onze tweede spreker van de avond is Rabia Alizadah. Samen met haar familie hielp ze ruim 200 alleenstaande, minderjarige asielzoekers aan een werkplek in Tilburg en met haar broer Ahmad runt ze al jaren Afghaans restaurant Sarban aan de Besterdring. Zij zal ons meer vertellen over haar eigen ervaringen over de nieuwkomers.

De thema-avond begint om 20.00 uur en vindt plaats bij BANK15, Spoorlaan 350, 5038 CC Tilburg. De koffie en thee staan klaar. U bent van harte welkom.

Zie voor meer informatie over het project: vanmierlostichting.d66.nl/vannieuwkomernaarnederlander

13 december

20:00 uur

Bank15
Spoorlaan 350
Tilburg

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid