Voorwoord Sybrand de Vries

Het voorwoord van lijsttrekker Sybrand de Vries op het verkiezingsprogramma van D66 Aalsmeer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Sybrand de Vries - Beeld: Laurens Niezen Fotografie

Beste Aalsmeerder,
 
Na de woorden van Sigrid heb ik weinig meer toe te voegen.
 
Ik weet; geheel in de D66 traditie is het weer een stevig stuk tekst geworden. Het lijkt wel of we het niet met minder kunnen. De stem van onze achterban eist echter dat er daden bij de woorden worden gevoegd. Het is niet voldoende om brede intenties en uitgangspunten te schetsen, maar ze willen ook concrete voorbeelden zien. En terecht!
 
Ik hoop dat al deze woorden helpen de keuze op D66 Aalsmeer te laten vallen. Waar er nog verdere toelichting nodig is, staan we altijd voor je klaar om duidelijkheid te scheppen. Neem vooral contact op! Democratie is immers niet alleen eens in de vier jaar naar de stembus gaan, maar ook contact kunnen hebben met degene die jou vertegenwoordigt.
 
Verkiezingen zoals deze worden vaak het feest van de democratie genoemd. Maar wat mij betreft is het altijd feest. En het moet ook een feest blijven. Bij mijn verkiezing tot lijsttrekker bracht ik naar voren wat mijn motto is: ‘vertrouw in de samenleving en de kracht van verscheidenheid’. Dat betekent dat het een feest is waar iedereen samen feest viert. Maar ook dat niet iedereen op dit feestje gelijk gekleed is. Dan wordt het snel een saaie boel.
 
Maar meer dan dat; we bereiken als samenleving het meest als er zo veel mogelijk verschillende meningen aan de discussie meedoen. Ieder brokje gelijk leidt tot de uiteindelijke beste oplossing. En waar het mis gaat lossen we de problemen het beste op wanneer er zo veel mogelijk verschillende mensen meedoen.
 
In dit stuk staan enkele van onze uitgangspunten voor onze bijdrage aan het feestje de komende vier jaar. Ik hoop dat er iets van uw gading te vinden is en dat D66 Aalsmeer een mooie keuze is.
 
Laat iedereen vrij, maar niemand vallen. We doen het met z’n allen, voor ons allen. Wij bieden je kennis ervaring en vernieuwing. Stem D66 Aalsmeer!
 
Veel leesplezier en succes,
 
Sybrand de Vries
Lijsttrekker D66 Aalsmeer